Bağcılar’da cami altı dükkânlar kaldırılacak

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, camilerin altında bulunan dükkânları kaldıracaklarını bildirdi. Lokman Çağırıcı, dini mabetlerin ticarethane olmadığını da vurguladı.

Bağcılarda cami altı dükkânlar kaldırılacak
28 Haziran 2013 Cuma 16:59 tarihinde eklendi.

Çağırıcı, Bağcılar’da görev yapan imamlarla bir araya geldi. Din adamlarından ilgi gören buluşmada Çağırıcı, çocukların eğitimi için gerekenleri yaptıklarını belirterek, “Evlatlarımıza iyi bir miras bırakmak için yola koyulduk. Onların kalkınmış ülkelerin çocuklarından geri kalmasını temenni etmiyoruz. Onların aldığı eğitimi bizim çocuklarımıza sunma niyetindeyiz. Okullarımızın ve camilerimizin yenilenmesi; öğretmenlerimizin, imamlarımızın, müezzinlerimizin yani eğitimcilerin huzur içinde görev yapabilmesi için iyi ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Yeni neslin kurtuluşunun dede ile torunun aynı ortamda bulunmasına bağlı olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Daha evvel Bağcılar’a gelen görevliler kaçıp gidiyordu. Şu an burada oturmak ayrıcalık oldu. Bu nedenle ayrı bir memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı

Ana babalara da seslenen Bağcılar Belediye Başkan, çocukları hem yaz okullarından hem de Kur’an kurslarından mahrum etmemeye çağırdı. Lokman Çağırıcı, eğitimin iyi planlandığını; sabah Kur’an kursuna, öğleden sonra spor okuluna gitmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de değinen Çağırıcı, bu kapsamda camilerin yenilendiğine ve güçlendirildiğine temas etti. Yeni yapılan dini mabetlerde kütüphane ve bahçelere yer vereceklerini duyurdu. Cami altı dükkânların kaldırılacağını aktardı, “Dini mabetler ticarethane değildir.” dedi.

Diyanet-Sen 3 Numaralı Şube Başkanı ve Merkez Camii İmamı Neslibey Özkan ise Bağcılar’da 328 din görevlisi bulunduğunu açıkladı. Özkan, müminlerin kurtuluşunu sabah cemaatinin sayısının öğle cemaati ile aynı olmasına ve arka saflardan çocuk seslerinin gelmesine bağladı.


CİHAN