Bağdat Caddesi tecavüzcüsüne ağır ceza !

"Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B' ye tecavüz" davasında mahkeme kararını açıkladı. Servis şoförü sanık Cengiz Ay, "Nitelikli cinsel saldırı" ve " Nitelikli yağma suçundan" suçlarından toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bağdat Caddesi tecavüzcüsüne ağır ceza !
06 Mayıs 2016 Cuma 13:00 tarihinde eklendi, 1.686 kez okundu.
Kadıköy'de 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi E.F.B.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarını işlediğini gerekçesiyle yargılanan servis şoförü Cengiz Ay 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Cengiz Ay, mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B.'nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı da geldi. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alınırken E.F.B.'nin arkadaşları, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.
 
45 YIL HAPİS, İNDİRİM UYGULANMADI
Duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Cengiz Ay'ın "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 30 yıl, "Nitelikli gasp" suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın olaydan sonraki davranışları, herhangi bir pişmanlık göstermemiş olmasını dikkate alan mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime de gitmedi. Sanığın "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunu işlediğini ifade eden mahkeme bu suç yönünden ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.