Bağdat'a Önce yardım, sonra bakan !

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bağdat'a gelerek temaslarda bulundu.

Bağdata Önce yardım, sonra bakan !
04 Mart 2015 Çarşamba 19:10 tarihinde eklendi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bağdat'a gelerek temaslarda bulundu. 
 
Bakan İsmet Yılmaz'ın uçağı sabah saatlerinde Bağdat havaalanına iniş yaptı. Bakan Yılmaz'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri İbrahim Lami, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ve diğer yetkililer karşıladı.
 
Yılmaz ve beraberindeki heyet, Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ile bir araya gelmek için Savunma Bakanlığı'na hareket etti.
 
Türkiye Milli Savunma Bakanı burada resmi törenle karşılandı. İki bakan daha sonra baş başa görüşme yaptı.
 
Heyetlerarası görüşmelerde iki ülkeden askeri komutanlar da hazır bulundu. Görüşmelerde terörle mücadelede yapılacak olan çalışmalar detaylı bir şekilde incelendi. 
 
Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ve Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Savunma Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Yılmaz, konuşmasında, "Ubeydi ile terörle mücadele, güvenlik, savunma ve askeri işbirliği konularını ele aldık. Türkiye, Irak'ın birliği, bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir. Başbakan El İbadi hükümetini ve programını destekliyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi de, Irak'a yönelik askeri ve insani yardımlar için Türkiye'ye teşekkür ederek, "Türkiye, terörü tamamen bitirmemiz için her türlü yardıma hazırdır. Irak'ın milli güvenliğinin, Türkiye'nin de güvenliği olduğu konusunda bizimle aynı görüşteler" ifadelerini kullandı.

DHA