Bağdat’ın PKK rahatsızlığı

Bağdat yönetimi, Türkiye’yi terk eden PKK’lıların Kuzey Irak’a geçişi konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Bağdatın PKK rahatsızlığı
14 Mayıs 2013 Salı 17:55 tarihinde eklendi.

Bağdat yönetimi, Türkiye’yi terk eden PKK’lıların Kuzey Irak’a geçişi konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Irak Parlamentosu'ndan Abbas Al Bayati, Dicle radyosuna yaptığı açıklamada ülkesinin bu konudaki rahatsızlığını dillendirdi. Bayati, "Bir ülke kendi silahlı muhalif güçlerini bir başka ülkeye gönderemez." ifadesini kullandı.

Kendilerinin bilgilendirilmediğini dile getiren Al Bayati, Bağdat yönetiminin PKK’lıların Kuzey Irak’a geçişini medyadan öğrendiğini öne sürdü. Al Bayati bir an önce bu konuda Erbil ve Bağdat'ın bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Irak Bakanlar Kurulu ise, yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara’ya bu konudaki rahatsızlığı iletmesini istedi. Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin silahlı PKK elemanlarını ülkeye göndermesinin kabul edilemez olduğunu duyurdu. Irak Bakanlar Kurulu’nun uluslararası güvenlik komisyonuna şikayet dilekçesi yazmaya da hazırlandığı öğrenildi.

Irak Bakanlar Kurulu’nun söz konusu tepkisi 15 kişiden oluşan PKK'lı ilk grubun bugün Irak topraklarına geçmesinin ardından yapıldı.


CİHAN