Bağımsız adayın standına müdahale

KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde, bağımsız aday Mehmet Doğan'ın seçim tanıtım çalışması için belediye binası önünde stand açan "Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu" adı altında biraraya gelen grup, uyarılarına rağmen standı kaldırmayınca polis müdahale etti.

Bağımsız adayın standına müdahale
25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:11 tarihinde eklendi.
KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde, bağımsız aday Mehmet Doğan'ın seçim tanıtım çalışması için belediye binası önünde stand açan "Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu" adı altında biraraya gelen grup, uyarılarına rağmen standı kaldırmayınca polis müdahale etti. Polisin cop ve biber gazı kullandığı müdehalede 3 kişi gözaltına alındı.
 
Olay bu akşam saatlerinde Dilovası Belediyesi binası önünde meydana geldi. Bağımsız aday Mehmet Doğan'ın seçim çalışması için stand açan ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adı altında biraraya gelen grup, stard açarak tanıtım çalışması başlattı. Ancak bir süre sonra yanlarına gelen polis ekipleri, bunun için izin alınmadığını belirterek standın kaldırılmasını istedi. Polisin yasa dışı olduğunu söylemesine rağmen grup standı kaldırmayınca müdahale etti. Müdahale sırasında yakın mesafeden biber gazı sıkan polisler gruptakileri cop kullanarak dağıttı.
 
Polis olayın ardından buradaki gruptan Emre Erbirol, Yeliz Doğan ve Yılmaz Yak adlı 3 kişiyi gözaltı aldı. Bu kişiler sağlık kontrolünden sonra ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA