Bağış, CHP kurultayını değerlendirdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'deki olağanüstü kurultay çalışmalarıyla ilgili olarak, "Anamuhalefet partimiz yine evlere şenlik maşallah. Allah nazardan saklasın" dedi.

Bağış, CHP kurultayını değerlendirdi
29 Ocak 2012 Pazar 14:01 tarihinde eklendi, 1.124 kez okundu.

Egemen Bağış, Davos temaslarına ilişkin soru üzerine, daha önce birçok kez Davos'a gittiğini ancak bu seferki temaslarında Türkiye'ye karşı farklı bir teveccüh gördüğünü söyledi. 
    
Bu teveccühten dolayı AK Parti, parti teşkilatı, ülke ve millet adına gurur duyduğunu dile getiren Egemen Bağış, "Artık Hamdolsun Türkiye, dünyanın her meselesine 'one minute' diyecek bir özgüvene sahip. Ülkemize ve milletimize bu özgüveni kazandıran, haksızlığa karşı 'one minute' diyen Başbakanımızdan Allah razı olsun. Allah onu başımızdan eksik etmesin" dedi. 
    
CHP'deki olağanüstü kurultay çalışmalarıyla ilgili olarak da Egemen Bağış, şunları kaydetti: 
    
"Anamuhalefet partimiz yine evlere şenlik maşallah. Allah nazardan saklasın. Parti'deki muhalifler Genel Başkan'a meydan okuyor ve imza toplayarak partiyi olağanüstü kurultaya götürüyor. Bizim Ana Muhalefet Genel Başkanı da 'Kurultay demokrasi şöleni olacak' diyor. Gerçekten de Türkiye'nin fıkra literatürü Kemal Bey sayesinde epey zenginlik kazandı. Dün de çıkmış diyor ki, 'Uludere'yi ABD'ye değil, İsrail'e sorun' Gerçekten pes. Kemal Bey'in İsrail sevgisini biliyorduk. İsrail'in katlettiği 9 vatandaşımızın hesabını sormamıza nasıl içerlediğini, nasıl üzüldüğünü daha önce kendisi itiraf etmişti. Uludere konusunda Hükümetimiz ve yargı makamlarımız zaten bunun nereden kaynaklandığını, sorulması gereken yerlere soruyor. Peki Kemal Bey biz senin Genel Başkanlığı'nı nereye soracağız- Bu konuda da bir adres gösterebiliyor musun- 
    
Tabii kurultay yaklaştıkça genel başkanlık için ellerini ovuşturanlar da boş durmuyor. Akılları sıra bizim içimize fitne sokabileceklerini zannediyorlar. İsminden gaz alarak sel olup gürlemeye çalışanlar, önce kendi partileri içinde kendilerini kabul ettirsinler. Siz bırakın Cumhurbaşkanının, Başbakanın kim olacağını da önce CHP Genel Başkanı'nın kim olacağına karar verin."