"Baharın aşkı mı vurdu, sizi coşturdu"

Barış ve Demokrasi Partisi Grubu adına söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis tarihinin en hızlı yasası, en hızlı dolan torbası, en hızlı değişen kanunu, en hızlı bir şekilde Meclise inen torba kanununun bu kanun olduğunu ifade etti.

Baharın aşkı mı vurdu, sizi coşturdu
22 Şubat 2014 Cumartesi 00:02 tarihinde eklendi.

Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda. 561 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti milletvekillerinin 24 saat arı gibi çalıştığını, hiç uyumadıklarını ifade eden Kaplan, "Baharın aşkı mı vurdu, sizi coşturdu. Cemrenin ilki kor halinde havaya düştü, 2'nci, 3'üncü cemrelerde sıra; 27 Şubat'ta suya, 6 Mart'ta toprağa düşecek ve bahar bütün görkemiyle zaten gelecek. Siz, dört günde yirmi dört saat burada kapanıp bu cemrenin düşüşünü nereden seyrettiniz? Yoksa, bakıyorum salona bu çok mühim. Cumhurbaşkanının ayar çektiği İnternet yasaklarını görüşürken baharı dışarıda mı yaşıyorlar arkadaşlar? Hiç kimseyi burada bulamıyoruz." dedi.

Kaplan, AK Parti'ye bir de öneride bulundu: "Şimdi, on beş günde Bakanlar Kurulu bir araya geliyor, yapın bir kanun hükmünde kararname. Ne komisyonda boşuna zaman harcayalım, ne burada. Meclis'te zaman hazırlayalım, ne bu ışıklar, bu lambalar, bu ampuller boşuna yansın, ne zaman boşa aksın, niye personel, stenograflar, komisyon, bakanlık uzmanları hepsi burada."

Shakespeare'in "Generalin karısı, generalin generalidir." sözünü hatırlatan Kaplan, "Buna itiraz eden olabilir mi? Hatta hiç gerek yok oylatmaya değil mi? Fakat bazı şeyler var, oylamayla olmuyor arkadaşlar, yasaklar olmuyor, özgürlükleri yok ederseniz olmuyor, haberleşme hürriyetini bir taraftan tanıyıp, basın hürriyetini bir taraftan tanıyıp, kişilik haklarını bir taraftan tanıyıp bunu, anayasal değişiklik yapıp bir taraftan Anayasa'nın 90'ıncı maddesine getirip, diğer taraftan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf olup, arkasından da, İkinci Dünya Savaşı'nda Mussolini'nin o korporasyon sistemi tarzı getirdiği sıkı piramit yasaları gibi burada bu yasalarla 21'inci yüzyılda düzenleme yapmak, özgürlükleri yok etmek hiç kimseye kazandırmaz." şeklinde konuştu.

Üç tane seçim olduğunu dile getiren Kaplan, bu milletin, bu halkın 76 milyonun, 4 parti grubunu da dizayn çekeceğini vurguladı. Kaplan, "Arkasından Cumhurbaşkanı, arkasından 2015; üç seçim. Çekirge bir atlar, iki atlar, üçüncüsünde atlayamaz. Bu halktan hiç kimse kaçamaz; yanlış yaptığın zaman, 2002'de yaptığını yapabilir. Onun için herkesin biraz daha sorumlu olmasını diliyorum." diye konuştu.


CİHAN