Baharın habercisi leylekler Bursa ovasını süslüyor

İlkbaharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, geldikleri Bursa ovasında tarlaları süslüyor. Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler Bursa’da da katar katar görülmeye başlandı.

Baharın habercisi leylekler Bursa ovasını süslüyor
22 Nisan 2013 Pazartesi 09:29 tarihinde eklendi.

 

 Kışı Afrika'da geçiren leylekler, yaz aylarının gelmesi ile birlikte Türkiye'deki yuvalarına dönerek kuluçkaya yatmaya başladı. Yazı, Türkiye’nin çeşitli sulak alanlarında geçirecek olan leylekler, Eylül ayından itibaren yeniden sıcak bölgelere göç edecek. 
 
Bursa merkez Osmangazi ilçesindeki bağ ve bahçeleri mesken tutan leylekler, vatandaşların şaşkın bakışları arasında yaşamlarını sürdürüyor. Yeniceabat Mahallesi ve Armutköy'deki bağ ve bahçelerdeki ağaçlarda kendilerine yuva yapan leylekler, tarlaların da sürülmesi ile yiyecek sıkıntısı yaşamıyor.
 
Yoldan geçenlerin şaşkın bakışları arasında uzun bacakları ile ağaçlar arasında ahenk içinde dolaşan leylekler, vatandaşların yaklaşması ile başka yerlere uçuyor.
 
Armutköy’den Salih Aydın, bölgede leylekleri iki gün önce görmeye başladıklarını belirterek, “Leylekler şimdi buraya geliyorlar, sonbaharda da sıcak iklimlere dönüş yapıyorlar. Ben ilk defa dün gördüm leylekleri. Gruplar halinde buraya gelip yaylım tarlalarda yapıyorlar. Buralarda yumurtlayıp yavrusunu büyüttükten sonra tekrar gidiyorlar. Kalabalık gruplar halinde buraya gelen leylekler, sulak alanlarda sonbahara kadar kalıyor.” dedi.

CİHAN