"Bahçeli için kırmızı alarma geçildiği yalan"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye muhtemel bir tehdidin endişesi içinde koruma tedbirleri kapsamında kırmızı alarm durumuna geçildiği iddiasının, büyük bir yalan olduğunu belirtti.

Bahçeli için kırmızı alarma geçildiği yalan
04 Aralık 2013 Çarşamba 21:04 tarihinde eklendi.

Medyada konuyla ilgili yer alan haberin bilgi eksikliği yüzünden yazılmış olabileceği yönündeki iyi niyetli bir yaklaşımın, durumu izah etmeye yetmediğine işaret eden Semih Yalçın, “Bu, tarafsız gazetecilik ilkesi ile bağdaşmayan yanlış ve maksatlı haberin kurgulanış tarzı ve temelsizliği, MHP’de bir korku atmosferi varmış havası yaratılmaya çalışıldığını göstermektedir.

TBMM’de yapılan haftalık olağan grup toplantıları sırasında, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasından önce korumaların yanında durması, rutin bir uygulamadır. Ayrıca, gazete haberinde öne sürüldüğü gibi Genel Başkanımızın koruma sayısında bir artış yoktur. Olağanüstü herhangi bir durum söz konusu değildir.” dedi.

“BAŞBAKAN ADETA BİR GÜVENLİK ORDUSUYLA DOLAŞIYOR”

“Kamuoyuna, suikasta uğrayacağı korkusuyla yaşayan bir lider örneği veriliyorsa, bu Başbakan Erdoğan olmalıdır.” diye devam eden yalçın, Başbakan’ın, son zamanlarda koruma sayısını anormal şekilde arttığı, adeta bir güvenlik ordusuyla dolaşmaya başladığını savundu.

Yalçın, şöyle devam etti: “Hatırlanacağı üzere bir süre önce Başbakanlık korumaları tümüyle değiştirilmiştir. Erdoğan’ın suikast paranoyası yüzünden alınan olağanüstü tedbirlerle Başbakan’ın kendisi ve Başbakanlık binası halktan soyutlanmış durumdadır.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çevresinde olağanüstü koruma uygulaması başlatıldığı iddiası, Başbakan Erdoğan’ın yarattığı ulaşılamaz ve milletten kopuk lider tablosunu gözlerden kaçırmak içindir. Liderlerin koruma uygulamalarını masaya yatırmaya hevesli gazetelere, millî irade kavramını dilinden düşürmeyen Başbakan Erdoğan’ın, bu iradenin sahiplerinin arasına girmekten neden korktuğunu sorgulamalarını tavsiye ediyoruz.”


CİHAN