Bahçeli, Kadir İnanır'a keçili reklamla vurdu

Akil adamlara sert sözlerle yüklenen, özellikle Kadir İnanır’ı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin milletvekillerine ise ‘transfer’ uyarısı yaptı

Bahçeli, Kadir İnanıra keçili reklamla vurdu
02 Ağustos 2015 Pazar 07:51 tarihinde eklendi.
Akil adamlara sert sözlerle yüklenen, özellikle Kadir İnanır’ı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin milletvekillerine ise ‘transfer’ uyarısı yaptı
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün toplanan akil adamları eleştiri yağmuruna tutarken, “Nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlar” dedi.
 
Bahçeli, MHP Ankara Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’nda terör ve koalisyon sürecini değerlendirdi. Kapalı toplantıdan edinilen bilgilere göre, “Güneş Motel” olayını örnek göstererek milletvekillerini transfer konusunda uyardı. 1999 genel seçimlerinden sonra DSP’nin 136, MHP’nin ise 129 milletvekili çıkardığını anımsatan Bahçeli, o dönem Sabah Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni HASAN Cemal’in kendisine gelerek, “Diğer siyasi partilerin içinde MHP’ye yakın isimler var, o isimleri transfer edip, tek başına iktidar olmayı düşünmüyor musunuz?” diye sorduğunu kaydetti. Bahçeli, “O zaman da söyledik. MHP, siyasi etiği bozan, siyasi hayatı yozlaştıran her türlü anlayışı reddeder. MHP’den temin etmek suretiyle azınlık hükümeti tek başına iktidar olabilir sözüne inanarak, iktidar olmak hevesine kapılanlar, farkında olmadan MHP’ye hakaret etmektedirler. Bunu yapabilmeyi düşünen insanın da MHP’de yeri yoktur” dedi. 
 
Akillere eleştiri
 
Bahçeli, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerini sıralarken, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu’nun çağrısıyla yeniden bir araya gelen akil insanlar heyetine sert eleştiriler yöneltti. Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır için “artist, keçi Reklamı yapıyor” diyen Bahçeli, akil adamlar için şunları kaydetti:
“Artist, şimdi kalkmış TV’de reklam yapıyor, keçiler diye... Kendilerine göre de bir sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlardır. Bu sanatçı insanlar, bu tür senaryolara alışıktır. Türk sinema hayatında iki tane senarist vardır. Birincisi Bülent Oran, diğeri Sefa Önal’dır. fakir kız, zengin oğlandan tut, köyden kente geçerken sorunlar hep bu senaristlerin oluşturduğu filmlerle sinema hayatı zenginleştirilmiştir. Bazıları vardır içlerinde iyi oğlan, bazıları vardır, fakir kız veya zengin kız şeklinde... İyi oğlanlar hep baş artist olarak, söz gelimi Ayhan Işık... Kötü adam da Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. Bu senaryoların hepsi devam ediyor. Kim işine yarıyorsa Ayhan Işık, kim işine yarıyorsa Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. İkisi de rahmetli oldu. Türk milleti böyle zehirleniyor. Hal böyle olunca küresel güçlerin, emperyalistlerin yazmış olduğu senaryoyu oynayacak insanlara ihtiyaç vardır. Bunları da buldular çıkardılar. Birçok sivil toplum kuruluşu, bunun hepsinin ortak noktası birlikte hareket ettikleri çözüm programının altında saklı fakat çözümün ne olduğunu bilen yok. Kapsamı nereye kadardır, düşünen yok. Bir çözüm türküsüdür, devam ediyor.”
 
‘Savsaklamayın’
 
Twitter’dan da akillere yüklenen Bahçeli, “Ah akılsızlar ah! Budanan akil korosunun geride kalan tortuları, toplumda barış fikrinin demlenmesi için çaba göstermişler, sorumluluk almışlar. Hayret” dedi. 
Bahçeli koalisyon görüşmeleri yapan AK Parti ve CHP heyetlerine de çağrıda bulunarak “AKP ve CHP’ye diyorum; oyalanmayın, savsaklamayın; buyurun hükümeti kurun ve terörün kökünü kazıyana kadar da mücadele edin” ifadesini kullandı.