"Bahçeli kırıcı konuşuyor"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu NTV'nin sorularını yanıtladı. Metin Feyzioğlu, Devlet Bahçeli'nin sözleri için 'Kırıcı' yorumunda bulundu.

Bahçeli kırıcı konuşuyor
07 Ocak 2014 Salı 17:36 tarihinde eklendi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu NTV'nin sorularını yanıtladı.
 
Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;
 
'Sayın Bahçeli pek hak etmediğimiz cümleler sarf etti. Kendisini yanlış bilgilendirmişler. A'dan Z'ye ama Z'den başka harf olsa o harfe kadar yanlış bilgilendirilmiş. Öcalan'a aftan bahseyior, hiç ilgisi yok. Profesyonel siyasetçilerin tarzı haline gelmiş, kişiselleştiren bir saldırganlık içinde. Sayın Bahçeli'ye gideceğim ve yanlış bilgiyle kırıcı konuştuğunu ayrıntıları anlatacağım. Devlet adamı ciddiyetiyle dinleyeceğini eminim.
 
TBB, Türkiye'de hiç de alışık olunmayan bir sivil inisiyatif başlatıı. O yüzden siyaseti profesyonel düzeyde yapanlar biraz şaşkın, niçin bizden gelmedi diye? Konu tamamen adalet sistemine ilişkin... Biz de bir sivil inisiyatif başlattık. Bugüne dek görmedikleri için şaşkınlar. Bunun yanında yer alalım demek yerine kişiselleştirilen bir saldırıda bulunuyorlar. Benim kimseden beklentim yok. Ben geldiğim makamı bir kutup yıldızı haline getireceğimi taahhüt ederek geldim.
 
Malumunuz Temmuz 2012 tarihinde özel görevli mahkemelerin kaldırılması konusunda bir kanun kabul edildi Meclis'te. Meclis iradesini 2 Temmuz'da ortaya koydu, Resmi gazetede 54  Temmuz'da yayınlandı. Bu kanun özel mahkemeleri kaldırırken gerekçesinde özel görevli mahkemelere demokrasilerde yer olmadığı cümlelerine dayandı. Özel görevli mahkemeleri anti-demokratik olduğu için kaldırdı. Bunu kaldırırken tajik bir 2. madde koydurdu. Özel yetkili mahkemeler ellerinde işlere bakmaya devam etsinler diye bir amdde koydurdu. Bu korkunç bir şey. Şu 2. maddeyi bir kaldıralım. Kaldırdığımızda özel yetkili maddelerde yargılanmaya devam etmekte olan, yani insan hakları ihlali devam edilerek yargılaması sürdürülen davaları mahkemelere gönderelim diyoruz. Özel görevli mahkemeler kaldırılmalı.
 
Bu madde kaldırılırsa kuvvetler ayrılığı ihlal edilmiş olmaz. Bunu söyleyenler tarih bilgisinde yoksun.
 
Şike davası, Ergenekon davası 2 Temmuz kapsamına giriyor. Ama bizim için davaların ne olduğu hiç önemli değil. Bu davalarla ilgili yargıtay'a gitti, ama yargıtay henüz karar vermedi. 2 Temmuz'da 2. madde konulmamış olsaydı bu davalar gebel mahkemelerde görülecekti. O zaman biz bu maddenin vermiş olduğu korkunç hhasarı yasama yoluyla düzeltmek zorundayız. Bu yasamanın yargıya müdahalesi değil, tamir etmesi.
 
Kimse hoplamasın, biz kimse için af istemiyoruz. Sap samandan ayrılsın istiyoruz. Şike davası için Ergenekon davası için af istemiyoruz.

NTV