Bahçeli suikast iddiasına güldü geçti

MHP Lideri Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin ilk kez konuştu, iddiayı ciddiye almadıklarını söyledi.

Bahçeli suikast iddiasına güldü geçti
15 Aralık 2011 Perşembe 10:53 tarihinde eklendi, 1.915 kez okundu.

 

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine suikast planladığı öne sürülen Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi adlı örgüte yönelik operasyonu değerlendirdi.
 
Bahçeli şöyle konuştu:
 
-Bir yıldan beri araştırılıyor. Ama biz böyle bir konuyu hiç hissetmedik. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığını da hissetmedik. Geçmişte bir Türk İntikam Tugayı vardı. Şimdi harflerle oyanmışlar.
 
-Yeni ortaya çıkmış bir örgüt. Ciddiye alınacak bir tarafı olacağını düşünmüyorum. Bizi üzen nokta böyle bir suikastın amacının Türkiye'deki kardeş kavgasını başlatmak ve onların kullandığı ifadeyle bir Türk-Kürt kavgasını başlatmak için MHP'nin, terörist faaliyet içerisinden kurulmuş bir yapıyla özdeşleştirilmesidir. Bu milliyetçi camiayı oldukça üzer.
 
-Çünkü MHP kardeş kavgasının ne başlatıcısı, ne sürdürücüsü ne de böyle bir olayı düşünür. MHP için hedef milletin birliği ve bin yıllık kardeşliğin devamıdır.
 
-1 hafta 10 gün sürmez, gözaltına alınan ve tutuklananların hepsi serbest bırakılır, Türkiye'yi meşgul eden bu konu da kapanmış olur. MHP'nin üzerinde duracağı bir konu değil.
 
‘AK PARTİDE KAOS’ UYARISI
 
Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı "AK Parti'de kriz Türkiye'ye fayda getirmez" açıklanmasını soran basın mensuplarına "Kriz kimseye fayda getirmez" dedi. Yaptığı açıklamaları; tartışmaların, krizlerin Türkiye'nin hayrına olmayacağı düşüncesiyle yaptığını belirten Bahçeli, "Krizler kimseye fayda getirmez" dedi.
 
Devlet Bahçeli ayrıca 'AK Parti'de kriz' haberleriyle ilgili olarak, "TBMM yapısı sağlıklı bir iktidar çıkarmaya müsait değil" dedi.

NTV