Bahçeli'den Trump'a: Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu.

Bahçeliden Trumpa: Türkiyeyi mahvetmek senin ne haddine
15 Ocak 2019 Salı 12:24 tarihinde eklendi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu. CHP'den "YSK'yı tanımıyoruz" açıklaması geldiğini söyleyen ve "O zaman seçime katılmayın" çıkışı yapan Bahçeli, Binali Yıldırım'ın istifa tartışmalarına çözüm önerisiyle değinirken, ABD Başkanı Trump'ı hedef aldı.
 
Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle: 
 
TRUMP'A: SENİN NE HADDİNE
 
Anlaşılan odur ki ABD'nin Türkiye'yle bir sorunu vardır. Trump'ın gözünü nefret bürümüştür. Biz, zalimle gelen düğün bayram, ip inceldiği yerden kopacaksa varsın ki kopsun. Korkak her gün kahraman ise bir gün ölür. ABD başkanı yine şaşırmış, paylaştığı Twitter mesajı düşmanlık ötesidir. "Mahvederiz, 20 millik güvenlik bölge, Kürtler de provoke etmesin" diyor. Geçen hafta açıklamıştım ama demek ki kalın kafaları anlamamış. ABD başkanı PKK/PYD/YPG'yi Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak görüyorsa, bu su katılmamış alçaklık, su götürmemiş küstahlıktır. Senin doların varsa Türk miletinin imanı var. Senin para baronların varsa, sermaye çetelerin hazırsa, bilesin ki Türk milletinin eğilmez başı bükülmez bileği var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun, Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine... Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcumuzdur, milli namusun gereğidir.
 
Twitter bekçisi Mecnun'a diyorum ki hodri meydan, Türk milletinin kitabında ne kaçmak ne de korkmak yazmaktadır... Teröristleri Türkiye'ye tercih eden bir ABD başkanı yok hükmündedir. Trump'a diyorum ki; aç kalabiliriz, açıkta yaşayabilir, yoksul düşebiliriz, ekonomik kayıplara maruz kalabiliriz. Eğer size boyun eğersek, aman dilersek bize yazıklar olsun, hayat bize haram zıkkım olsun... 
 
Kimseden emir ve izin almayız. Trump'ın tehditlerine boyun eğmek, yok olmak anlamına gelecektir... Bu aşamada hükümete diyorum ki, asla çekinmeyin, asla alttan almayın. Allah şahittir ki yanınzıda MHP, arkanızda millet, himaye eden yüce Allah'tır..."