Bahçelievler Guinness yolunda

İstanbul'da Bahçelievler Belediyesi organizasyonuyla, 200 tenis masasında tek düdük ve tek komutla aynı anda 400 kişi gösteri maçı yaptı

Bahçelievler Guinness yolunda
23 Mayıs 2013 Perşembe 10:10 tarihinde eklendi.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi, yaptığı etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı’na yeni bir sayfa açtıracak. Yenibosna Çim Stadı’nda kurulan 200  tenis masasında tek düdük ve tek komutla aynı anda 400 kişi gösteri maçı yaptı. Bu etkinliğin Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için  Bahçelievler belediyesi, Guinness Rekorlar Kitabı’nın Türkiye’deki temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici’ye başvurdu. 

 
BÖYLE BİR REKOR KATEGORİSİ YOK 
 
Rekorlar kitabında böyle bir rekor olmadığı için, Guinness tarafından gözlemci gönderilmezken, noter huzurunda yapılan rekor denemesinin rekorlar kitabına girip girmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. 
 
Bahçelievler Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen programa İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ve Bahçelievler Belediyespor Kulübü (BBSK) Başkanı Yusuf Yıldırım ve yüzlerce sporsever öğrenci katıldı.
 
SPORCU SAYISI 30 KAT ARTTI
 
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu spor yaptığı açıklamada; "Bahçelievler, spordaki yatırımlarının sonucunu anlamlı bir çalışmayla, tarihsel olarak da Guinness rekorunu kırarak taçlandırdı. Aynı anda 400 tenisçinin 200 masada gerçekleştirdiği dev organizasyonun ülkemize sporda güç katan Bahçelievler’imizin ismini dünya spor tarihine yazdırması açısından çok önemlidir. Sağlıklı bir yaşam spordan geçer.  Bahçelievler’de göreve geldiğimizden buyana sporu önemsiyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu ilçemizde lisanslı sporcu sayısı 30 kat artmıştır" dedi.
 
1360 SPORCU TENİS OYNADI
 
Dünya Rekoru denemesi Yenibosna Çim Stadı'nda gerçekleştirileN bu dev organizasyon öncesinde Masa Tenisi Milli Takım oyuncuları da gösteri maçı yaptı. "1 Top 2 Raket, Ömür Boyu Hareket"  dünya rekoru denemesi, Bahçelievler ilçesinde bulunan 70 okulun öğrencileri için her okula 2 masa olmak üzere 140 masada, her masada 8 sporcudan 1120 sporcu, ayrıca engelli, çocuk, yaşlı gibi farklı kategoriler için 60 masada 4 sporcudan 240 sporcu olmak üzere, toplamda 200 masada 1360 sporcunun açık havada masa tenisi oynamalarıyla gerçekleşti.  
 
200 tenis masasının 10’unda engellilerin oynayacağı maçlarda, ilçedeki resmi ve özel 70 okuldan öğrenciler, STK temsilcileri, resmi kurum temsilcileri, çeşitli meslek grupları, ev hanımları, emekliler gibi her yaş ve kesimden sporcu bulundu. Organizasyon bitiminde ise okullara, STK’lara ve diğer kurumlara oynadıkları tenis masaları hediye edildi.

DHA