'Bahçeli'nin sözleri hastanelik etti!'

Akil İnsanlar heyetindeki en dikkat çekici birkaç isimden biri olan Orhan Gencebay, Radikal'den Tan Sağtürk'e açıklamalarda bulundu.

Bahçelinin sözleri hastanelik etti!
19 Mayıs 2013 Pazar 10:14 tarihinde eklendi.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ HASTANELİK ETTİ

 
Kimseye kızgın ve kırgın olmadığını ancak üzgün olduğunu söyleyen Gencebay, Bahçeli'nin Akil İnsanlar'a yönelik "hainlik" gibi ifadeler içeren sözleri için de "Tansiyonum 24'e fırladı, hastanelik oldum" dedi.
 
İşte röportajın o bölümleri;
 
Sizi baba olarak kabul eden geniş bir kitle var. Âkil Orhan Baba ile Orhan Babacıların bakış açısı nasıl dönüştü acaba?
 
Bazı gönül dostlarım beni bu âkil olayından sonra farklı değerlendirmiş. Bunu duydum. Üzüldüm. Çok üzüldüm.
 
"KIRGIN DEĞİL ÜZGÜNÜM"
 
Kırıldınız mı ?
 
Üzüldüm diyorum kırıldım demiyorum. Beni anlayacaklardır diye ümidimi yitirmiyorum. Beni tanımadılar mı bu zamana kadar? Elli yıldır ben bu söylediklerimi anlatıyorum. Ben mi anlatamadım yoksa onlar mı anlamadı veya beni anlamalarına rağmen benim için fikirlerini nasıl değiştirdiler diye ona üzüldüm.
 
"TANSİYONUM 24'E ÇIKTI"
 
Mesela Sayın Bahçeli'nin söylediği çok ağır sözler beni üzdü. İlk duyduğumda tansiyonum 24'e çıktı. Hastaneye gittim. Ama yine de şunu söylemek istiyorum: Onun öfkeyle ya da düşünmeden söylediğini düşünüyorum. Çünkü biliyorum ki Sayın Bahçeli de ben de ülkemiz için her şeyi yaparız.
 
Bahçeli'yle karşılaşsanız ne söylerdiniz?
 
Onunla derdimiz hiçbir zaman olmadı. Sayın Bahçeli de ülkesini çok seven bir insan. Onun ülke sevdasına ben de katılıyorum ama söylemlerine katılmıyorum. Söylemleri gönül kırıcı olmasa daha iyi olur. Çünkü ağır konuşuyor. Dadaloğlu ne diyor: Deveyi tuz öldürür, sürmeyi göz öldürür. Yiğidi kılıç kesmez bir acı söz öldürür.