Bahçeli'nin yeni otomobili

Kla­sik ara­ba tut­ku­nu Devlet Bah­çe­li, mi­ting için git­ti­ği Ak­se­ki­'de 1971 mo­del Ford Taunus'­u be­ğen­di. Bahçeli, sa­hi­bi­nin 30 bin TL is­te­di­ği ara­cı pa­zar­lık ya­pa­rak 27 bin 500 TL'­ye sa­tın al­dı.

Bahçelinin yeni otomobili
21 Nisan 2014 Pazartesi 15:36 tarihinde eklendi.
MHP Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li­’nin, dör­dün­cü kla­sik ara­ba­sı­nı se­çim mi­tin­gi için git­ti­ği An­tal­ya­’nın Ak­se­ki il­çe­sin­den al­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. 
 
Bugün gazetesinin haberine göre Bah­çe­li, se­çim kam­pan­ya­sı için 27 Şubat’ta Akseki’ye gitti. MHP belediye başkan adayının seçim bürosunu ziyaret eden Bahçeli, partililerle birlikte ilçeyi gezdi. Bu sırada bir galerinin önünde “satılık” ilanı gördüğü bal köpüğü rengindeki 1971 model Ford Taunus Bahçeli’nin ilgisini çekti. 
 
PA­ZAR­LI­ĞI KEN­Dİ YAP­TI 
Ak­se­ki­li çift­çi Şe­ra­fet­tin Ak­soy, 43 ya­şın­da­ki ara­ba­sı için MHP li­de­rin­den ön­ce 30 bin li­ra is­te­di­ği­ni be­lir­ten Ak­soy, şöy­le ko­nuş­tu: “Dev­let Bey, il­çe­miz­de hal­ka hi­tap et­ti. Mi­ting ala­nı­na yü­rür­ken sa­tıl­ma­sı için ak­ra­ba­nın ga­le­ri­si­ne bı­rak­tı­ğım 1971 mo­del ara­ba­mı gör­dü. Ge­lip bak­tı, biz­ler­le soh­bet et­ti. Araç sa­hi­bi­nin ben ol­du­ğu­mu öğ­re­nin­ce ‘Ka­ça sa­tı­yor­sun’ di­ye sor­du. Ben de, ‘Ge­nel Baş­ka­nım 30 bin TL is­ti­yo­ru­m’ de­dim. ‘Fi­ya­tı bi­raz dü­şü­r’ de­yip pa­zar­lık yap­tık. En so­nun­da 27 bin 500 TL’­de an­laş­tık. Mi­ting son­ra­sı da­nış­man­la­rı gel­di, no­ter­de sa­tış iş­le­mi­ni yap­tık. Pa­ra­mı na­kit öde­di­ler. Ay­nı gün de ara­ba­yı An­ka­ra­’ya gö­tür­dü­ler.” 
 
Bah­çe­li, be­ğen­di­ği gün no­ter iş­lem­le­ri­ni yap­tır­ta­rak sa­tın al­dı­ğı Ford Ta­unu­s’­a An­ka­ra­’da ba­kım yap­tır­dı. 30 Mart se­çim­le­rin­den son­ra ye­ni al­dı­ğı kla­sik oto­mo­bi­li ile Baş­ken­t’­te kü­çük bir tur atan Bah­çe­li­’nin ara­ba­nın pla­ka­sı­nı 34’den 06’ya çe­vir­di­ği öğ­re­nil­di. 
 
4. KLA­SİK ARA­BA­SI 
Kla­sik oto­mo­bil­le­re ilgisi olduğu bilinen Bahçeli, koleksiyonundaki araç sayısını 4’e yükseltti. 1982 model Mercedes, 1987 model Volvo ile Buick marka arabaları bulunan Bahçeli’nin dördüncü klasik arabası tam 43 yaşında. 
 
1971 mo­del Ford Tau­nus MHP Ge­nel Mer­ke­zi­’nin ga­ra­jı­na çe­kil­di. Bah­çe­li­’nin ga­raj­da; 1982 mo­del 06 DB 1923 pla­ka­lı be­yaz Mer­ce­des, 1987 mo­del 06 TC 2023 pla­ka­lı kır­mı­zı renk­li Bu­ick ile 1987 mo­del O6 TCD 05 pla­ka­lı be­yaz renk­li Vol­vo­’su bu­lu­nu­yor. Bah­çe­li, za­man za­man ga­ra­jın­da­ki kla­sik oto­mo­bil­le­rin­den bi­ri­nin di­rek­si­yo­nu­na ge­çip kü­çük bir şe­hir tu­ru atı­yor.