Bahoz yine PKK kampında

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına geçen ay düzenlenen hava operasyonunda yaralanan Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin, kamplara geri döndü.

Bahoz yine PKK kampında
03 Nisan 2012 Salı 08:13 tarihinde eklendi, 1.304 kez okundu.

 

Bir ay önce PKK kamplarının F-16'larla bombalanması sırasında yaralı olarak kurtulan Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin'in yeri belirlendi.
 
Telsiz konuşmalarını tespit eden güvenlik güçleri, Bahoz'un Çukurca İlçesi'nin karşısında, Türkiye sınırına 20 km mesafedeki PKK'nın Metina kampında olduğunu belirledi.
 
Örgüt içinde liderlik mücadelesi veren ve son yıllarda en kanlı terör saldırılarının sorumlusu olan Fehman Hüseyin'in TSK'nın düzenlediği hava harekatında yaralandıktan sonra Suriye'de Esad'a sığındığı iddia edilmişti.
 
Akşam gazetesinin haberine göre, örgütün sözde ana karargah komutanı Bahoz Erdal'ın 25 Mart günü yaptığı telsiz konuşmaları istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Telsiz görüşmelerinde Rojhat kodunu kullanan Bahoz Erdal, yeni sadırı talimatları da veriyor. Havaların düzelmesini beklemeden PKK'lıların hemen harekete geçmelerini 3-4 kişilik gruplar halinde saldırı düzenlemelerini istiyor.