Bahreyn'de halka kurşun yağmuru

Bahreyn'de dün ordu, başkent Manama'daki İnci Meydanı'na girmek isteyen hükümet karşıtlarının üzerine ateş açtı

Bahreynde halka kurşun yağmuru
19 Şubat 2011 Cumartesi 15:46 tarihinde eklendi, 1.228 kez okundu.

 

Giderek yükselen tansiyonun ardından Bahreyn Prensi bugün orduya sokaklardan çekilmesimi emretti. Askerlerin çekilmesiyle birlikte binlerce gösterici İnci Meydanı'na geri döndü.
 
Bahreyn'de hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen protestocular bir kez daha güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı. İnci Meydanı'ndaki protestocu kampına gerçekleştirilen kanlı polis baskınının ardından bu defa da ordu göstericilere acımadı.
 
LİBYA'DA AĞIR BİLANÇO: 84 ÖLÜ
 
Askerlerin meydana girmeye çalışan protestocuların üzerine ateş açması sonucu en az 50 kişi yaralandı. İktidar karşıtı gösterilerin yapıldığı Bahreyn'in başkenti Manama'da, bugün Bahreyn Veliaht Prensi Salman Bin Hamad El Halife'nin emriyle zırhlı araçlar ve tanklardaki askerler İnci Meydanı'ndan çekildi. 
 
Veliaht Prens, askerlerin çekilmesinden sonra düzeni polisin sağlayacağını belirtti. AFP'ye konuşan görgü tanıkları, askerlerin çekilmesinin ardından binlerce göstericinin İnci Meydanı'na geri döndüğünü söyledi.
 
Tank ve zırhlı araçlar hükümet karşıtı protestoların yapıldığı, 4 kişinin öldüğü 231 kişinin yaralandığı polis müdahalesinin ardından önceki gün meydana konuşlanmıştı.