Bakan Avcı özel okullara destek programını anlattı

MİLLİ Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Uşak'a geldi.

Bakan Avcı özel okullara destek programını anlattı
08 Ağustos 2014 Cuma 15:55 tarihinde eklendi.
Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarının, 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin yürürlüğe giren tebliği hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Özel okullarımızda kendi imkanlarıyla okuma fırsatı bulamayacak dar gelirli ve çalışkan öğrencilerimizi bu okullara, ilk, orta ve lisede göndereceğiz. Burs olarak ücretlerini de devlet verecek. İlk, orta ve liselerde bu koşullardan bu yıl 250 bin öğrenci faydalanacak. Başarı kriterleri var. Ailenin maddi durumu göz önüne alınacak" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dün (perşembe) akşam saatlerinde bir dizi ziyarette bulunmak ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek amacıyla Uşak'a geldi. Bakan Avcı, geceyi Uşak Ramada Otel'de geçirdi. Sabah Uşak Üniversitesi'ne hareket eden Bakan Avcı, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve partililerle kahvaltıda buluştu. Kahvaltıdan sonra Uşak Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Avcı, Başkan Nurullah Cahan'dan kentte ilgili yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Bilgilendirme toplantısının ardından Bakan Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
"BU YIL 250 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANACAK"
 
Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarının, 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin yürürlüğü giren tebliği hakkında açıklama yapan Bakan Nabi Avcı, "Yoksul ve yetenekli çocuklarımız için öngördüğümüz bir projeydi. Özel okullarımız kontenjanlarını dolduramamaktan şikayet ediyorlardı. Atıl kapasitede çalıştıklarını vurguluyorlardı. Hükümetimizin daha önce de bu konuda bir girişimi olmuştu. Yoksul ve başarılı olan öğrencilerimizi özel okullarımıza yerleştirerek burs vermeyi planlamıştık. Okullardaki doluluğu rahatlatmak ve özel okullarda atıl kapasiteyi doldurmak için böyle bir girişimimiz olmuştu. Ama dönemin Cumhurbaşkanı, belli bir grubun ve cemaatin okullarını desteklemek için özel olarak geliştirilmiş ticari bir proje olduğu teziyle bu düzenlememizi iade etmişti" dedi. Projelerini daha da geliştirip tekrar gündeme aldıklarını söyleyen Bakan Avcı, "Özel okullarımızda kendi imkanlarıyla okuma fırsatı bulamayacak dar gelirli ve çalışkan öğrencilerimizi bu okullara, ilk, orta ve lisede göndereceğiz. Burs olarak ücretlerini de devlet verecek. İlk, orta ve liselerde bu koşullardan bu yıl 250 bin öğrenci faydalanacak. Başarı kriterleri var. Ailenin maddi durumu göz önüne alınacak. Bağlı bulundukları illerde devlet okulları ve özel okullardaki kapasitelerin belli bir puanlaması yapıldıktan sonra hangi ilde hangi okullara hangi kriterlerde hangi öğrenciler gönderilebilir bunun yönergeleri var. Bu doğrultuda öğrencilerimiz özel okullara gidebilecek" dedi.
 
UŞAK'A YENİ KAMPUS
 
Eğitimle ilgili konuları yerinde konuşmak için kente geldiğini ifade eden Bakan Avcı, Uşak'a yeni bir eğitim kampüsü kazandıracaklarını söyledi. Bakan Avcı, "Uşak'ın fevkalade bir üniversitesi var. Gözüm kaldı diyebilirim. Beni 30 yıl öncesine Anadolu Üniversitesi'nin kuruluş yıllarına götürdü. Belediyenin Uşak Kent Meydanı projesi kapsamında şehir merkezindeki 6 okulu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın tahsis ettiği araziye yeniden inşa edeceğiz. Belediyenin kent meydanı projesiyle şehir merkezi çok ciddi bir meydana sahip olacak. Uşak'ın nefes alacağı güzel bir meydanı olacak. Yapılacak okullar hem öğrencilerin hem de Uşaklıların faydalanabileceği güzel bir eğitim kampüsünde yer alacak. Şehir merkezindeki ilkokullar ve liselerimiz de rahatlayacak. 10 Ağustos'ta da Uşak'ın gelişme persfektifine uygun şekilde yolumuza devam edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.