Bakan Avcı'dan suçüstü

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için bir restorana giden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında çocuklarla sohbet etmek istedi.

Bakan Avcıdan suçüstü
28 Ocak 2016 Perşembe 15:37 tarihinde eklendi, 1.933 kez okundu.
Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için bir restorana giden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında çocuklarla sohbet etmek istedi. Çocukların yanına giden Avcı, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında ne işe yaradığını merak edince, gerçek ortaya çıktı. Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları bakanlığı harekete geçirdi. Telefonla hem ilgili özel okulun yetkilisini, hem de Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’u arayan Avcı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istedi.
 
TESPİT EDİLECEK
 
Genelgeye rağmen, yasağı delen okulların Türkiye genelinde tespit edilip gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlattı.
 
BAKAN 'ÖDEV VERİLMESİN' DEMİŞTİ
 
Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara gönderdiği 18 Ocak tarihli yazıyla yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesini istemişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla gönderilen yazıda, “Öğrencilerimizin başlayacak olan yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi konusunda gereğini rica ederim” denilmişti.

Radikal