Bakan Bayraktar'a ayakkabılı protesto

İstanbul'da Okan Üniversitesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuşma yaptığı sırada ayakkabı atılarak protesto edildi. 4 öğrenci gözaltına alındı.

Bakan Bayraktara ayakkabılı protesto
30 Mart 2012 Cuma 13:05 tarihinde eklendi, 1.499 kez okundu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve işadamı Ali Ağaoğlu'nun katıldığı "Kentsel Dönüşüm ve Alternatif Model Arayışları" panelinde “Gençlik Muhalefeti” üyeleri Erdoğan Bayraktar’ı protesto etti.
 
Slogan atan öğrencilere güvenlikçiler müdahale etmek istedi. Bu sırada bir kız öğrenci ayakkabısını çıkartıp Bakan Bayraktar'a fırlattı. Öğrencinin fırlattığı ayakkabı sahneye düşerken, protestocu öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.
 
BAKAN'DAN İLK YORUM
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisine ayakkabı atılmasını değerlendirdi. Habercilerin sorularına yanıt veren Bayraktar, "Arkadaşımız ayakkabısını attı. Ben de 'öbürünü de at, biri sende biri bende olmaz' dedim. Sorabilir, protesto edebilir, 'ikisini de ver' dedim, 'birine verelim' dedim. Yeni ve güzel ayakkabıydı" dedi.