Bakan Bozdağ'dan CHP'ye FETÖ suçlaması

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa'da “İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması"na katıldı. Programa Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı.

Bakan Bozdağdan CHPye FETÖ suçlaması
24 Mart 2017 Cuma 15:41 tarihinde eklendi.
ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa'da “İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması"na katıldı. Programa Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı.
 
Bozdağ burada bir konuşma yaparak, “Şimdi bakın Türk Hava Yolları'nın rekabetini göze alamayanlar yasak koyuyorlar, Türk Hava Yolları'na binen yanına tablet alamaz. Kalitede rekabet edemiyor, hizmette rekabet edemiyor, müşteri memnuniyetinde rekabet edemiyor, dünyanın her yerine ulaşmada, her yerde buluşmada rekabet edemiyor. Yasaklarla Türk Hava Yolları'nın önünü kesmeye çalışıyorlar, 3. havalimanının önünü kesmeye çalışıyorlar. Güçleri yetti mi? Yetmedi. Yetecek mi? Allah'ın izniyle yine yetmeyecek. Onun için Türkiye'yi şaha kaldırmak için projeyi çizen, inşa ihalesini yapan, açılışını yapacak olan böylesi bir istikrarlı Türkiye ve bunları yapacak kadar zamanı olan güçlü iktidarlara bizim ihtiyacımız var" dedi.
 
“FAİLİ VE MÜSEBBİBİ CHP'DİR"
 
Bekir Bozdağ, “Biz 2010 anayasa değişikliğinde yargının kimsenin eline geçmemesi sağlayacak bir mekanizma kurduk, bir düzen kurduk. Ama bu kurduğumuz mekanizmayı o zaman CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götürdü, iptal ettirdi. 'Her bir hakim ve savcı HSYK üyeliği için bir kişiye oy verecek' kuralı vardı, bunu seçme hakkının önünde engel görüp iptal ettirdi. Ortaya çıkan olumsuzluk, Ak Parti'nin anayasada yaptığı değişikliğin sonucu değildir. Bu CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü iptal davasının zorunlu sonucudur. FETÖ'nün Türk yargısının içerisinde güç sahibi, yetkisi sahibi olmasını sağlayan adımın faili ve müsebbibi CHP'dir. Böyle bir düzen olmasın, bunu engellemek istedik CHP'nin çıkardığı engelle başaramadık. İki seçim yaşadık, hakimlerle, savcılarla, HSYK ile konuşan ve onların taleplerini bilen biri olarak bana söyledikleri şey şu; Türkiye üçüncü defa böyle bir seçimi yaşamasın. Eğer Türkiye HSYK'yı aynı usulde seçerse, hukuk devleti de, yargı bağımsızlığı da, adalet de bundan en büyük zararı görür" diye konuştu.
 
DOWN SENDROMLULAR İÇİN YAPILAN KAFEYİ AÇTI
 
Bakan Bozdağ, programının ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte, Bayrampaşa Adapark'ta down sendromlulara özel kurulan 'Sevgi Kafe'nin açılışını yaptı. Bakan Bozdağ burada down sendromlu çocuklarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.