Bakan Bozkır, Almanya'da start verdi

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır, Almanya'nın Oberstaufen kentinden başlayan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi (Allgau-Orient Rally) Türkiye etabının başlangıç törenine katıldı.

Bakan Bozkır, Almanyada start verdi
05 Mayıs 2016 Perşembe 16:09 tarihinde eklendi, 1.627 kez okundu.
Tören öncesinde Bakan Bozkır, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının yaşandığı yere çiçek bıraktı, hayatını kaybeden turistler için saygı duruşunda bulundu. Bakan Volkan Bozkır törende yaptığı konuşmada, "Yolculuğu boyunca dostluk ve barış temelini ön plana çıkaran bu ralliye katılmakla aslında Türkiye'de bulunduğunuz sürede, ülkemizin sunduğu barış ve dostluk ortamına da şahit olacaksınız. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirleri, bölgeleri görmüş olacaksınız. Bütün bu gezeceğiniz, ziyaret edeceğiniz bölgelerin özgün bileşimi bu topraklarda barış ve hoşgörü kültürünün yeşermesine olanak sağlamış olmasıdır" dedi.
 
YARIŞIN STARTINI VERDİ
 
Konuşmalardan sonra direksiyon başına geçen Bakan Bozkır, Sultanahmet Meydanı'ndan yarışın startını verdi. Meydan çıkışına kadar aracı kullanan Bozkır burada da gazetecilere açıklamalarda bulundu. İstanbul'un tarih ve kültürü buluşturan bir unsur olduğunu belirten Bozkır, "Bu kadar önemli bir mekanda bir rallinin organize edilmesi tabii ki önemli. Bu yıllardır yapılıyor; ama bu seneki önemi terör saldırısının olduğu bir noktada 20 ülkeden 600 yarışmacı katılıyor. Terörün bizi korkutamadığını, bizim terörü korkutacağımızın en güzel mesajı burada veriliyor. Tebrik ediyorum organizatörleri. Ve inşallah gelecek yıllarda da burada olacağız; dostluk, kardeşlik ve beraberlik mesajını vereceğiz" ifadesini kullandı. 
 
Bakan Bozkır basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı.
 
 
600 YARIŞMACI KATILIYOR
 
20 ülkeden 82 takım ve 600 yarışmacının katıldığı ralli Muğla Dalyan'da sona erecek. 20 yaş üzeri araçların katılabildiği rallinin sonunda sporcular araçlarını Dalyan'da bırakacak.