Bakan Çağlayan bağlama çaldı

Mersin'de partisinin il danışma kurulu toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti hükümeti döneminde sağlanan istikrarla Türkiye'nin Avrupa'da ekonominin şampiyonu olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan bağlama çaldı
28 Eylül 2013 Cumartesi 20:33 tarihinde eklendi.
Bakan Çağlayan konuşmasının sonunda kendisine Merih Savaş tarafından hediye edilen bağlamayı da çalarak, partililerine müzik ziyafet verdi.
 
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda, AK Parti tarafından düzenlene İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı için gelen Bakan Çağlayan partililer tarafından büyük ilgi gördü.

Bakan Çağlayan, motorları ve aldıkları kupalarla ile toplantının yapılacağı yere gelen motosiklet sürücüleri ile de bir araya geldi. Motosikletçiler, kendileri için pist isterken, Bakan Çağlayan bunu sağlamanın Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olduğunu söyledi.
 
Bakan Çağlayan daha sonra ise toplantının yapılacağı salona geçti. Burada büyük bir sevgi gösteri ile kürsüye gelen Bakan Çağlayan, seçim sürecine girilmesi nedeni ile partililere büyük bir görev düştüğünü dile getirdi. Yerel seçimlerden de parti olarak oylarını artırarak çıkacaklarını belirten Bakan Çağlayan, "Önümüzde 3 seçim var.

Bir tanesi, önümüzdeki mart ayındaki yerel seçimlerdir. Bu seçim bizim için son derece önemlidir. Hemen arkasından 3 ay sonra da cumhurbaşkanlığı seçimleri geliyor. 2015 yılında da genel seçimleri yapacağız. İnşallah Mersin halkını artık çekmiş olduğu bu çileden, belediye hizmetlerinin kalitesizliğinden kurtaracak ak kadrolar ve AK Parti yola çıkmıştır.

Bunun Milletvekilli seçimlerinden hemen sonra çalışmanın startını verdik. Bugün Mersin dahil 13 ilçeye talibiz. seçimde birinci parti olarak sandıktan çıkarak, Mersin'i ak belediyecilikle tanıştıracağız. Bunun içinde hepimiz gece gündüz demeden çalışacağız. Mart ayında yapılacak seçimler, Ak Partiye en çok oyu aldıran seçimler olacak. AK Parti küçülmüyor, aksine büyüyor" dedi.
 
Türkiye'nin dünyada krize meydan okuyan ülke olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, "Türkiye, Avrupa'nın en fazla büyüyen, Avrupa ekonomi şampiyonudur. Bakın bize 2020 Olimpiyatlarını vermediler. İstanbul yerine Tokyo'yu tercih ettiler. Biz o olimpiyatı alamadık ama ekonomi olimpiyatları şampiyonu olmuş bir ülkeyiz. Dünyanın geçen yıl ihracatını en fazla arttıran ikinci ülkesi olduk.

Bu sene dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılara rağmen hala ihracatımızda önemli artışlar var. Avrupa binde 3'ler seviyesinde büyüme hızı yakalarken, biz yüzde 4,4 ekonomik büyüme sağladık. Avrupa'da geçtiğimiz 4 yıl 6 milyondan fazla insan işini kaybederken Türkiye 5 milyon 200 bin insanına iş buldu" diye konuştu.
 
Son aylarda dolardaki yükselişe de değinen Bakan Çağlayan, şunları söyledi: "Bizim ülkemizde de dolar bir iniyor bir çıkıyor. Kendi yerinde, kendi içinde dengesini bulacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmeye gerek yok. Çünkü dünyada ekonomi şu anda kendine bir denge arıyor. Kendisine yeni bir sistem arıyor.

Ama yine şunu belirtmek istiyorum ki Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler içinde ekonomisi kaya gibi dimdik ülke yine Türkiye'dir. Bunlar tesadüfi elde edilmiş sonuçlar değildir. Bunlar iktidarımızın popülist ekonomiye kaçmadan elde edilmiş sonuçlardır. Bu gün Türkiye Avrupa Birliğinin 28 ülkesinden 24'ünden daha az borcu olan bir ülkedir. Bu kadar yatırıma rağmen. Siyasi ve ekonomik istikrarın sayesinde Türkiye dimdik ayakta duruyor."
 
Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan demokratikleşme paketini de değinen Bakan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımızın cesareti sayesinde başlattığımız çözüm süreciyle önümüze ne çıkarsa çıksın, ne yaparsanız yapın bir adım geri adım atmaksızın ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için bu yola devam edeceğiz.

Bu birilerini rahatsız etti, ediyor. Artık Türkiye'nin kanını Emen bir faiz lobisi yok. Onlara geçit vermiyoruz. Son zamanlarda bu anlamda birçok atak ve saldırı yapmaya çalıştılar. Ama güçleri yetmedi. Bu konuda başbakanımızın pazartesi günü Bakanlar Kurulu öncesinde partimizin yapmış olduğu önemli bir çalışmanın sonucunu dünyaya açıklayacak.

Demokratikleşme paketiyle beraber AK Parti olarak insan haklarına, bireysel hak ve özgürlüklere, demokrasiye ne kadar bağlı olduğumuzu o paket gösterecek. Başkaları konuşur, biz yaparız. Ak Partinin farkı bu."
 
İsim vermeden geçtiğimiz günlerde Koç Holding'teki Maliye Müfettişlerinin incelemesine değinen Bakan Çağlayan, "Geçen gün Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı diyor ki; bir şirkette denetim yapılıyor. Maliye 500 müfettişini göndermiş.

Hani aslı yok yaylasında bin 500 koyunum var' diyen var ya. Ondan bir farkı var mı soruyorum sizlere. Arkadaşlar Türkiye'de Maliye Bakanlığı'nda müfettiş sayısı bellidir. 500 müfettiş bir şirketi denetlemeye niye gitsin. Kaç kişi denetlemesi gerekiyorsa o kadar müfettiş gider denetler. Efendim niye bu firmayı denetliyorsunuz. Bende sanayiden geliyorum.

Bu ülkede Maliye Bakanlığı çeşitli kurum ve kuruluşlar bakkal Ahmet'i de esnaf Mehmet'i de sanayici Ali'yi de denetliyorsa elbette Koç'u da denetler Sabancıyı da denetler, bütün şirketleri de denetler. Buradan bir siyasi sonuç çıkartmaya çalışıyorlar, güçleri yetmez.

Gidip Türkiye'yi dışarıda kötülemeye devam ediyorlar. Ne uğruna bir oy uğruna. Ama benim milletim bunlara yapmış oldukları bu dezenformasyona, ülkeyi kötülemek için yaptıkları tüm girişimlere rağmen onlara zırnık oy vermeyecek. Hepsi avuçlarını yalayacak" dedi.
 
Konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kesin aday olmayacağını söyleyen Bakan Çağlayan'a, Tevfik Sırrı Gür Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Merih Savaş, babası Lokman Ziya Savaş'ın yaptığı bağlamayı hediye etti. Savaş'ın ısrarını kıramayan Bakan Zafer Çağlayan bağlamayı çaldı. Partililer de Çağlayan'ın çaldığı 'Yeşil Ördek Gibi Dalgım Göllere' türküsüne eşlik etti.

DHA