Bakan Çağlayan destek istedi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan CHP Milletvekili İsa Gök ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte Mersin İdmanyurdu'na destek çağrısında bulundu.

Bakan Çağlayan destek istedi
13 Eylül 2013 Cuma 19:00 tarihinde eklendi.

Çağlayan tek hedeflerinin Mersin İdmanyurdu'nun tekrar Süper Lig'de temsil edilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düşen Mersin İdmanyurdu için Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun makamında CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra toplantı yaptığı heyetle basın mensuplarının karşısına geçen Çağlayan işadamlarından destek istedi.

Takımı eski günlerine getirmek için kentin ileri gelenleri ile fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Çağlayan Mersin İdmanyurdu'nun bu sezon iyi bir performans göstereceğine inandığını söyledi. "Yiğit düştüğü yerden kalkar. Mersin İdmanyurdu'muz iyi bir performans göstermek zorunda" diyen Çağlayan, şöyle konuştu:

"Bu başarıyı göstermesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Ümit ediyorum ki takımımız tekrar Süper Lig'e dönecek ve hak ettiği yeri alacaktır. Mersin İdmanyurdu'na desteğimi pazara kadar değil, mezara kadar vereceğimi hep söyledim. Bunu herhangi bir futbol fanatiği olarak değil, oy devşirme veya siyasi amaçla değil, Mersin'in huzuru için yapıyorum. Ben siyasetin, etnik kökenlerin, ayrılıkların bittiği ortak bir nokta olarak Mersin İdmanyurdu gördüm."

Mersin İdmanyurdu'nu 'Mersin'in bütün kesimlerinin bir araya gelmiş olduğu mozaiğinin adı' diye nitelendiren Çağlayan, "Bunun için de Mersin'e geldiğimden beri Mersin İdmanyurdu'na ciddi destekler verdim. Zaman zaman köşe yazarları 'Bakan futbolcu transfer eder mi?' diye beni eleştirdi. Yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Mersin idmanyurdu'nun ihtiyaç duyduğu konularda çalışmaları yapacağım." ifadesini kullandı.

Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkacak olanın Mersin'in iş adamları, iş dünyası, girişimcileri, esnafı ve çiftçisi olduğunu dile getiren Çağlayan, şunları söyledi:

"Bu kentin iş dünyasına kırgınım. Kırgınlığımın nedeni iş dünyasının takıma özel ehemmiyet göstermemesi. Mersinli iş adamlarını Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkmaya davet ediyorum. Bizim tek bir hedefimiz var, Mersin İdmanyurdu'nun Mersin'e yakışır bir şekilde tekrar Süper Lig'de temsil edilmesi. Ben takımda bu azmi, bu gayreti görüyorum. Hep birlikte kırmızı lacivertli bayrağımızı, inşallah Süper Lig'de yeniden dalgalandıracağız."


CİHAN