Bakan Çelik turizmcilerle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yeni dönemde Antalya, Bodrum, Çeşme, Kaş, Kapadokya gibi önemli destinasyonlarda turizmin geliştirilmesi için özel stratejiler uygulanması gerektiğini bildirdi.

Bakan Çelik turizmcilerle bir araya geldi
07 Ocak 2014 Salı 20:24 tarihinde eklendi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ömer Çelik'in sektörün önde gelen temsilcileri ile bir araya geldiği belirtildi.
 
Bakan Çelik'in bu kapsamda ilk kabulünün, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti olduğu ifade edilen açıklamada, toplantıda  2013 yılı turizm değerlendirmesinin yapıldığı ve 2014 planlamasının ele alındığı bildirildi.
 
Bakan Çelik'in "2014 turizm sezonunun 2013'e göre daha iyi geçmesi ve bu alanda tüm rekorların kırılması konusunda Bakanlık olarak her türlü desteğin verileceğini" vurguladığı bildirilen açıklamada, sektör içi eğitimin hizmet kalitesine olan etkisine dikkati çektiği ifade edildi.
 
Açıklamaya göre, Bakan Çelik, toplantıda şunları söyledi:
 
"Yeni dönemde Antalya, Bodrum, Çeşme, Kaş, Kapadokya gibi önemli destinasyonlarda turizmin geliştirilmesi için özel stratejiler uygulanmalı. 
 
Turizmin gelişmesini siyasi türbülansların dışında tutmak gerekir. Turizm aynı zamanda insani diplomasidir. Turizm kültürel diplomasiye katkı sağlayan, siyasi diplomasiyi kolaylaştıran bir alandır. Bu nedenle turizmin ekonomiyle ilişkisi kadar, bu diğer alanlarla ilişkisinden de Türkiye daha çok faydalanmalıdır.
 
Turizmde tanıtım stratejisinde sosyal medya önemli. Sosyal mecralar daha etkin kullanılmalı ve bu alandaki standartlar yükseltilmeli."
 
Açıklamada, TÜRSAB heyetinin de 2014'te sektörün çok daha profesyonel çalışacağını, her alanda standartların üst seviyede tutulacağı sözünü verdiği belirtildi.

DHA