Bakan Elvan, Hatay'da yol temeli attı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Hatay'da 4,5 kilometrelik bölünmüş yolun temelini attı.

Bakan Elvan, Hatayda yol temeli attı
01 Mart 2014 Cumartesi 18:17 tarihinde eklendi.


Özel uçakla Hatay'a rötarlı gelen Bakan Elvan ,Hatay Valiliği ziyaret programını iptal ederek yapımı süren Spor Kompleksi ve 750 yataklı devlet hastanesine giden Sağlık ve Spor Kompleksine ait 4,8 kilometrelik duble yolun temel atma törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan önceki Hükümetlerle, kendilerini kıyaslamadıklarını söyledi. 80 yılda yapılmayanların daha fazlasını yaptıklarını bununda istikrar sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Elvan sağladıkları tasarruflarla yatırım yaptıklarını söyledi.

Ülkenin iç ve dışta destekçileriyle karıştırılmak istendiğini aktaran Elvan şöyle konuştu: "Biz 80 yılda yapılandan daha fazlasını gerçekleştirdik. Bugün 11 yılık süre içerisinde tam 17 bin kilometre bölünmüş yol gerçekleştirdik. Biz gururla söylüyoruz. Yolsuzluğun önüne geçtik. hortumları kestik. O banka batıranlarla mücadele ettik. Sağlamış olduğumuz tasarruflarla bu yatırımları gerçekleştirdik. İstikrar devam ettiği sürece Türkiye'miz kalkınmaya devam edecek.

Yeter ki istikrarımızı bozmasınlar istikrar içinde birlik bütünlük içinde hareket edelim. Bu gün istikrar bozulsa kimin lehinedir bu? İşsizlik oranı artacaktır. Ekonomi bozulacaktır. İnsanlar işsiz kalacaktır. Yoksul kalacaktır. Ama halen bu ülkede ve dışarıdaki bazı destekçileriyle birlikte bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına engel olmak isteyen kesimler var. Ama bunlara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeyi birileri karıştırmaya kalktığında onlara karşı dimdik durduğumuz sürece bu ülkede yine bize desteğiniz sürdürüğü müddetçe hem Hatayımız hemde Ülkemiz büyümeye devam edecek. Geçmiş 11 yıl bunun en güzel örneği".

Bakan Elvan'a konuşmasının ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından Hatay'da yetişen kamışlardan imal edilen 'Ney' hediye edilirken 4,8 kilometrelik bölünmüş yolun temeli atıldı. Bakan Elvan'a Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekili Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin eşlik etti.

Bakan Elvan Antakya'daki temel atma törenin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine geçti. Elvan burada Organize Sanayi Bölgesi yolunun temel atma törenine katıldıktan sora yeninden Antakya merkeze gelip burada Hatay'daki vergi rekortmenlerine verilecek olan ödül törenine katılacak. 


CİHAN