Bakan Ergin, seçim çalışmalarına başladı

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, seçim startını Erzin ilçesinden verdi.

Bakan Ergin, seçim çalışmalarına başladı
06 Aralık 2013 Cuma 21:31 tarihinde eklendi.

Davul zurna ekibi ile karşılanan Bakan Ergin ve beraberindeki heyet, partililer tarafından sevgi gösterileri ve tezahüratlarla karşılandı.

Davul zurnaların susmadığı karşılama töreninde Ergin, 'Sadullah Başkan' sloganları arasında partilileriyle selamlaştı. Coşkulu bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Ergin ve beraberindekiler, izdihama varan ilgi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı açıklanan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçim çalışmalarına Hatay giriş kapısı olan Erzin ilçesinden başladı.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan programda konuşan Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, AK Parti olarak Hatay'a birçok hizmeti getirdiklerini ve belediye başkanlığı döneminde bu hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

Bakan Ergin, Hatay'ı tüm ilçeleriyle birlikte daha modern bir kent haline getireceklerini ve seçim çalışmalarına 'Bismillah' diyerek başladıklarını söyledi. Konuşmaları sık sık 'Sadullah Başkan' sloganlarıyla kesilen Bakan Ergin, Hatay halkının kendisine yetki vermesi sonrasında Hatay Büyükşehir belediye başkanı olarak Hatay'a hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

AK Parti olarak Hatay'a birçok hizmeti getirdiklerini ve seçildiği takdirde belediye başkanlığı döneminde bu hizmetlerin devam edeceğini belirten Ergin, Hatay'ı tüm ilçeleriyle birlikte modern bir kent haline getireceklerini, bunu da tüm vatandaşlarla el ele vererek birlikte başaracaklarını söyledi.

Amaçlarının, Hatay'ı Türkiye'nin en gelişmiş ilk 5 ili arasına sokmak olduğunu söyleyen Ergin, tüm partililerden kapı kapı dolaşarak oy istemelerini rica etti. AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci ise Hatay'ın AK Parti iktidarı döneminde yaşadığı gelişmelere dikkat çekti.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı programa AK Parti Hatay milletvekillerinin tamamı, İl Başkanı İsmail Kimyeci, eski Hatay milletvekilleri, İlçe Başkanı Abdulah Yakar, Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve AK Parti Erzin belediye başkan aday adayları katıldı.


CİHAN