Bakan Ergin'den Roth'a tepki

Şener ve Şık ile görüşemeyen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un ''Başbakan'a şikayet edeceğim'' sözlerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den yanıt geldi

Bakan Erginden Rotha tepki
29 Temmuz 2011 Cuma 12:27 tarihinde eklendi.

 

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, dün sabah Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile görüşmek için Silivri Cezaevine geldi. Ancak Roth savcının izin vermediği gerekçesiyle Şık ve Şener ile görüşemediğini söyledi.
 
'ERDOĞAN'A ŞİKAYET EDECEĞİM'
 
22 Temmuz'da Adalet Bakanlığı'na resmi olarak başvurduklarını belirten Roth, "Alman Büyükelçisi, Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı'na yazılı olarak başvurdu. Alman Büyükelçiliği Dışişleri Bakanlığı'na sürekli olarak telefon etmiş. Biz cezaevinde yarım saat bekledikten sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan izin çıktığını ancak iznin yazılı olarak kendilerine ulaşması gerektiğini belirttiler. Ondan sonra 'Evet ziyaret edebilirsiniz' dediler. Çok sert kontrollerden geçirildikten sonra bir görevli yanımıza geldi 'Hayır savcı ziyaret edemeyeceğinizi söyledi" diye konuştu. Roth, "Bana karşı böyle bir muamele yapılamaz. Resmi olarak bir şikayet dilekçesi yazacağım. Hem Adalet Bakanlığı'na hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a. Erdoğan'ı da yakından tanıyorum " ifadelerini kullandı.
 
İZİN ÇIKTI AMA...
 
Ahmet Şık ve Nedim Şener’i cezaevinde ziyaret etmek isteyen ama gerekli izin çıkmadığı için Silivri’den geri dönmek zorunda kalan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a dün akşam saatlerinde izin çıktı. Roth, ziyaret saati dolduğu için tekrar Silivri’ye gitmedi. İznin çıktığına dair cezaevi savcılığından izin faksı geldiği sırada Hilton otelinde Türk gazetecilerle birarada olan Roth’un ilk tepkisi kahkaha atmak oldu.
 
ADALET BAKANI'NDAN ROTH'A CEVAP
 
'Başbakan'a şikayet edeceğim' diyen Roth'a, Adalet Bakanı Sadullah Ergin bugün yanıt verdi. "Bekleseydi girerdi' diyen Bakan Ergin, "Hiç bir ülkede isteyen elini kolunu sallayarak istediği yeri ziyaret edemez. Bu anlamda bakanlığımıza ulaşan talep dün saat 10.30 itibarıyla ulaşmıştır. Bakanlığımızda gerekli işlemler yapılarak 15.00 sularında ilgili birimlere izin gönderilmiştir. Ancak bu esnada ziyaretçi olacağını söyleyen milletvekili gelmiş ve ayrılmış. Bizim bu konuda tutumumuz belli. Daha önce bir çok misafir gelmiştir benzer şekilde ziyaretçi olmak için. Bunların tamamına yakınına izin verilmiştir. Dolayısıyla sayın Roth'un şahsına özel bir uygulama söz konusu olmamıştır. Belki çok az bekleyebilseydi bu görüşmeyi yapabilecekti. Tamamen bundan kaynaklı bir konudur" dedi.