Bakan Eroğlu, 19 tesisin temelini attı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Bin Günde Bin Gölet, Baraj ve Sulama Tesisi’ projesiyle Türkiye’de tarım arazilerine yönelik sulama seferberliği başlatıldığını belirtti.

Bakan Eroğlu, 19 tesisin temelini attı
24 Kasım 2013 Pazar 20:14 tarihinde eklendi.


Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Batıpark Spor Salonu'nda toplu temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, 292 milyon TL tutarındaki 19 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. Partililerin tezahüratları eşliğinde salona giren Eroğlu, Kahramanmaraş’a eli boş gelmediğini belirtti.

Geçen yıl Kahramanmaraş’ta toplu temel atma törenine katıldığını hatırlatan Eroğlu, “O zaman 46 müjde verdik, bu sefer gelirken de 29 müjde getirdik. Bir yılda gelen müjde sayısı 75’e yükseldi. Bunların toplamını dikkate alırsak 751 milyon TL. Size söz verdik, dedik ki 2013 ve 2014 yıllarında Kahramanmaraş’ta bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan edeceğiz dedik, sözümüzü yerine getiriyoruz.” dedi.

Heybenin dolu olduğunu belirten Eroğlu, “Buraya 4 sebepten dolayı geldik, bugün Allah nasip ederse tam 19 tane dev tesisin temelini atacağız. Bunların da toplam maliyeti 292 milyon TL. Hayırlı, uğurlu olsun. Kahramanmaraş’a gelirken eli boş gelmek de caiz değil elbette, ben buraya gelirken herhalde Maraş dondurması getirecek halim yoktu, ama heybemiz dolu geldik. Kahramanmaraş’a ne yapılsa azdır.” diye konuştu.

"BİN GÜNDE BİN GÖLET VE BARAJ SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK"

Millete verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini ifade eden Eroğlu, ‘Bin günde bin gölet ve baraj seferberliği’ başlatıldığını hatırlattı. Dev baraj inşaatlarının tamamlandığını vurgulayan Eroğlu, “Biz Türkiye’de büyük bir projeye başlamak için söz verdik.

Bilfiil dev barajları bitiriyoruz ama vatandaşlarımızın birkaç köy ve kasabayı sulayacak göletlere ve kapalı sistem basınçlı sulama tesislerine ihtiyaç var. Dolayısıyla ‘bin günde bin gölet, baraj ve sulama tesisi’ adıyla bir seferberlik başlattık. Bu 2012 yılında başladı, 2014 yılında sona erecek. 3 yıl zarfında bunları tamamlayacağız.” açıklamasında bulundu.

"MERKEZ BANKASI'NIN KASASI DOLU"

"Bizler sizlerin hizmetkarıyız." diyen Eroğlu, Başbakan’dan Kahramanmaraş’a selam getirdiğini söyledi. AK Parti hükümetinin son 10 yılda büyük yatırımlara imza attığını kaydeden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Biz çabuk unutuyoruz, şimdi sizler paradan 6 sıfır atıldığını unuttunuz, IMF’ye olan borcu unuttunuz, hatta IMF şu anda Türkiye’den 5 milyar dolar borç istedi, onunla ilgili protokol da hazır.

Çünkü Merkez Bankamızın kasası dolu, tam 134 milyar dolar döviz var. 70 cent’e muhtaç olan Türkiye’den büyük, güçlü destan yazan bir Türkiye var. Türkiye’nin ekonomisini 26. sıradan aldık dünyada 16. sıraya yükselttik. Ama bu bizi tatmin etmiyor, biz büyük bir milletiz. Türkiye’yi, Cumhuriyet’imizin 100. yılı olan 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz.”

"142 TANE BARAJ İNŞA ETTİK"

Ülke genelindeki sulama göleti ve baraj şantiyelerinin gece-gündüz çalıştığına işaret eden Eroğlu, bakanlığın 142 adet baraj inşa ettiği bilgisini verdi. Tüm Türkiye’de yatırımların doludizgin devam ettiğini anlatan Eroğlu, “Bakanlığımla ilgili 4 binden fazla şantiye Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Mersin’e kadar gece gündüz çalışıyor.

Sizlerden aldığımız emaneti hakkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan hükümet bizim hükümetimiz. DSİ’de bizden önceki hükümet 5,5 yılda ancak 9 tesis açabilmiş ama şu anda, son 10 yılda bin 763 tane büyük dev tesisi açarak milletimizin hizmetine sunduk. Yılda yaklaşık 350 tesis açıyoruz, fark bu işte. At binicisine göre kişner, yıldırım hızıyla işler yapılıyor. 142 tane baraj inşa etmişiz, sayısız gölet, 305 tane sulama tesisi, Türkiye’de 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise 11 yıldan bu yana Türkiye’yi yeniden inşa etmeye çalıştıklarını anlattı. Ülkeyi büyük bir medeniyetin temsilcisi olarak 2023 yılına hazırladıklarını dile getiren Ünal, “11 yılda biz Türkiye'yi dönüştürmeye çalışıyoruz, Türkiye'yi 2023'e hazırlamaya çalışıyoruz.

21. yüzyılda Türkiye'nin büyük bir medeniyetin, büyük bir mirasın temsilcisi olarak yeniden ayağa kalkmasını, bölgesinde söz sahibi olmasını, hak ettiği yeri bulmasının mücadelesini veriyoruz. O yüzden ne yaptığımızın, ne yapmaya çalıştığımızın çok iyi anlaşılması gerekiyor. Bu hizmete, bu davaya yol arkadaşlığı yapmak isteyenlerin bunu çok iyi bilinmesi gerekiyor." diye konuştu. Vali Şükrü Kocatepe ise kentte farklı yatırım alanlarında 5 milyar 43 milyon TL değerinde 682 proje yürütüldüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından, Bakan Eroğlu ile birlikte AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilgili bürokratların katılımıyla toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu’nun Kahramanmaraş ziyareti, valilikte yapılacak koordinasyon toplantısıyla sona erecek. Geceyi Kahramanmaraş'ta geçirecek olan Eroğlu’nun yarın sabah şehirden ayrılacağı bildirildi.


CİHAN