Bakan Eroğlu, 3 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtıklarını ve 3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, 3 tesisin temelini attı
25 Kasım 2013 Pazartesi 22:05 tarihinde eklendi.


Eroğlu, Kilis’te 27 milyon liraya mal edilecek 3 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Daha önce Kilis’e 11 proje sözü verdiklerini belirten Bakan Eroğlu, şimdiki ziyaretinde de 7 proje müjdesi vererek şehirde 18 projeyi gerçekleştireceklerini ifade etti.

İçme suyu sorunu olan kentlerde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Eroğlu, "Şimdiye kadar 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtık. 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye'nin yeşillenmesi için çalışıyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmamız lazım, bize de bu yakışır. Büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Kilis'e çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Kilis'e en çok yatırım yapan Bakan olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne kadar Kilis ilimize 800 milyon lira yatırım yapıldı." dedi.

Bakan Eroğlu, 67 ilin içme suyu problemlerini çözdüklerine dikkat çekti. Açılış konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından tesislerin temel atma töreni gerçekleştirildi. Eroğlu daha sonra Kilis Belediyesi İçme suyu Arıtma Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Temel atma ve gerçekleştirilen açılışların ardından Bakan Eroğlu, kentte çeşitti temaslarda bulundu. İlk olarak Vali Süleyman Tapsız’ı ziyaret eden Eroğlu, ardından belediyeyi ve sonrasında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Eroğlu, yerel seçimler öncesi yapılan hizmetlerin vatandaşa iyi anlatılmasını istedi.


CİHAN