Bakan Eroğlu, Suriye’deki katliama tepki gösterdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, batı dünyasının Suriye’deki katliama seyirci kaldığını söyledi. Eroğlu, “Beşar Esed’in babası Hafız Esed’in de katliam yaptı. Oğul Esed’in katliamda babasını geçtiğini anlattı. Vicdan sahibi hiç kimse bu katliam görüntülerini yapamaz.” dedi.

Bakan Eroğlu, Suriyedeki katliama tepki gösterdi
24 Ocak 2014 Cuma 15:41 tarihinde eklendi.

Afyonkarahisar’da seçim ziyaretlerini sürdüren Eroğlu, Suriye’den gelen katliam fotoğraflarının vicdan sahibi herkesi derinden yaraladığını söyledi. Suriye’nin daha önce böyle bir vahşet görmediğini ifade eden Eroğlu, “Biliyorsunuz Esad’ın babası da vahşet yapmıştı. Ama Esad, babasını da geçti. Yani böyle bir şey dünyada, asırlardır görülmemiş bir vahşetti. Ben bunu lanetliyorum. Allah inşallah o şehitlerin hürmetine Esad’ın zulmüne bir son verir. Ama burada özellikle üzüldüğüm nokta şu ki; Türkiye’den başka Suriye’ye, hiç kimse ses çıkarmıyor.” diye konuştu.

Batı dünyasının bu vahşete sessiz kaldığını ifade eden Eroğlu sözlerin şöyle sürdürdü: “İnsanlık duyguları birazcık açığa çıksın. Siyasi bir takım menfaatlerin dışında bir takım insanlık duyguları ortaya çıksın istiyoruz. Batı dünyasına ‘İnsanlık öldü mü?’ diye sormak istiyorum. Gerçekten çok üzülüyoruz. Ben bu görüntülere bakamıyorum. Vicdan sahibi hiçbir insan bunu yapamaz. Bunu yapan insan olamaz. Batı dünyası da kendine gelsin.”

"KALEYE ASANSÖR FİKRİNİ DESTEKLİYORUZ"

Bakan Eroğlu’na basın mensupları tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Afyonkarahisar Kalesi'ne asansör yapılması konusuna ise destek sözü verdi. Kalenin korunmasının önemli olduğunu belirten Eroğlu, bölgenin SİT alanı olduğunu, oraya koruma kurullarından izin almadan bir şey yapmanını mümkün olmadığını kaydetti. Eroğlu, herkesin kafasına göre bir şey yapamayacağını söyleyen Eroğlu, “Asansör olabilir, şuana kadar biz araştırıyoruz. Proje hazırlanıyor. Eğer koruma kurulundan geçerse inşaatı yapılabilir. Biz her türlü desteği veriyoruz. Teleferik yerine asansör daha uygun gözüküyor. Koruma kurulları buna müsaade ederse turist sayımız da artıyor. Her gelen turist kaleye çıkarsa daha iyi olur. Afyonkarahisar Kalesine çıkmak bir ayrıcalıktır.” dedi.

Eroğlu’nun ziyaretlerine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve esnaf katıldı. 


CİHAN