Bakan Eroğlu'ndan 'su' açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Eroğlundan su açıklaması
17 Şubat 2014 Pazartesi 18:17 tarihinde eklendi.

 Bakan Eroğlu, bir gazetecinin İstanbul'un içme suyu ihtiyacı ile ilgili sorduğu soruya "İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Kuraklık devam etse bile İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılamak için alternatif planlarımız var." cevabını verdi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki toplu açılış programı kapsamında valiliği ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Veysel Eroğlu, "İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılamada sıkıntı yaşanmaması için tasarruf tedbirleri almayı düşünüyor musunuz? " sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde de İstanbul'un susuz olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı."İstanbul'u susuz bırakmayacağız.

Kuraklık devam etse bile İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılamak için alternatif planlarımız var. İstanbul halihazırda günde 2,5 milyon metreküp su tüketiyor. Bizden önce 30-40 yıl susuzdu. Su satış istasyonlarından su alırdık. Bugün İstanbul 17 milyon. Günlük 2,5 milyon metreküp su kullanılıyor ama susuzluk var mı? Yok. Su vereceğiz merak etmeyin.

Bizim A, B, C planlarımız var. Bazı belediyeleri de susuzluktan biz kurtardık. İzmir susuz kaldı, biz kurtardık. Yani su deyince mesele bizim meselemiz. Biz büyük düşünürüz. O bakımdan İstanbullu merak etmesin ancak bazıları arzu ediyor ki su kesilsin ama su akacak merak etmeyin. Kaldı ki yağışlar da geliyor." 


CİHAN