Bakan, gazileri de aldı, Anıtkabir'e gitti

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Bakan, gazileri de aldı, Anıtkabire gitti
19 Eylül 2016 Pazartesi 16:53 tarihinde eklendi, 1.745 kez okundu.
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Bakan Soylu, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıda "Geçmişte olduğu gibi bugün de 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde gösterdikleri üzere vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, devletimizin bekası için canlarını vermeye hazır gazilerimiz, milletimizin haklı gurur kaynağı olmaya devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.
 
BAKAN SOYLU: BU CENNET VATAN BİZLERE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN MİRASI
Anıtkabir ziyaretine katılan İçişleri Bakanı Soylu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Gaziler, askeri personel ve öğrencilerden oluşan heyet ile birlikte Arslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi. Bakan Soylu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Soylu, Gaziler Günü dolayısıyla Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ülkesi ve milleti için şehadeti göze alan vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri gazilerimizle birlikte huzurunuzdayız. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehit ve gazilerimizin mirasıdır. Aziz şehit ve gazilerimiz sayesinde millet olarak tarih sahnesinde birlik ve bütünlük içinde var olmaya devam ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde gösterdikleri üzere vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, devletimizin bekası için canlarını vermeye hazır gazilerimiz, milletimizin haklı gurur kaynağı olmaya devam etmektedirler. Şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıkları ile kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltip, ülkemizi geleceğe güven içinde taşıma azmindeyiz. Ruhun şad olsun"
 
SOYLU'DAN ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEĞİ
Bakan Soylu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladıktan sonra Anıtkabir'in bahçesindeki öğrencilerle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi. Anıtkabir'deki törenden sonra Ulus-Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni yapıldı. Ulus-Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreninden sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Tandoğan ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti. Gazileri kabulünde, milletin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğruna, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış gazilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Kılıçlar, "Millet olma bilincini bizlere aşılayan şehit ve gazilerimizin aziz hatırası, bizlerin ruhunda ebediyen canlı kalacaktır. Şehitlerimizi rahmetle anarken siz gazilerimizi de daima minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Şanlı tarihimizden aldığımız manevi güç sayesinde, bizler ülkemizin bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini 15 Temmuzda olduğu gibi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan koruduk. Bizden sonraki nesiller de her koşulda bu aziz vatanı koruyacaktır. Bu vesileyle bu anlamlı gündeki ziyaretinizin için teşekkür ediyor, bütün gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tandoğan ve beraberindeki heyette yer alan gaziler de Vali Kılıçlar'a görevi boyunca gösterdiği yakın ilgi ve hassasiyetinden dolayı teşekkür ettiler. Ziyaret sonrasında Vali Kılıçlar ile gaziler ziyaretin anısına toplu fotoğraf çektirdi.