Bakan gitti kurban kestiler

Bursa’da, bir grup eğitimci, Ömer Dinçer’in kabine revizyonuyla Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınmasını davul-zurna eşliğinde kurban keserek kutladı.

Bakan gitti kurban kestiler
25 Ocak 2013 Cuma 14:21 tarihinde eklendi.

Dinçer’in görevden alınması halinde ‘kurban keseceğiz’ diye adak adadıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Adağımız kabul oldu ve biz de Allah rızası için kurban kesiyoruz.” dedi.

 
Öğle saatlerinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınmasını davul zurnayla halay çekerek kutladı. Halayın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurban kesen eğitimciler, ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.
 
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Türk Milli Eğitimi, Ömer Dinçer’den kurtulmuştur. Bu nedenle bugün anlamlı ve önemli bir gündür. Mahkeme kadıya mülk değildir. Asl olan iyi anılmaktır. Geride güzel izler bırakmaktır. Ne yazık ki, Ömer Dinçer geride kin nefret, düşmanlık, kaos devasa problemler bırakmıştır. Okul müdürlerini hırsızlıkla suçlayan, öğretmenleri kuşa benzeten, eğitimden ve öğretimden habersiz bir milli eğitim bakanından kurtulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimciler olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ömer Dinçer’in görevden alındığı gün kurban keseceğimize dair adak adamıştık. Bu gün de Allah rızası için adağımızı kesiyoruz.” dedi.
 
Öğretmenlerin keseceği koç ise görenleri şaşırttı. Açıklamanın ardından eğitimciler tekbirler eşliğinde kurbanı kesti.
 
Sınıf öğretmeni Elif Dinç ise, okulda akademik becerilerden çok toplumsal yaşam derslerin ön planda olduğunu dile getirirken, “Burada çocuklara günlük yaşam becerilerini kazandırmak için çalışıyoruz. Yemek yiyemeyen öğrencilerimiz var. Bunu bile öğretsek aileler çok mutlu olur. En açından bir kaşık tutmak ve yemeği kendisi yese bile aileler için çok önemli. Yani okulda öğrencilere öğrettiğimiz şeyler daha çok aileleri mutlu oluyor. Matematiği ve Türkçe dersinden çok bunların yapılması aileleri daha çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN