Bakan Güler Suriye sınırında

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bayramlaştı.

Bakan Güler Suriye sınırında
18 Ekim 2013 Cuma 17:52 tarihinde eklendi.
Mardin başta olmak üzere bölgeye ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Güler, "Etnik kökenlerimiz ne olursa olsun, biz bu cumhuriyeti beraber kurduk, beraber şimdiye kadar getirdik. Allah'ın izniyle de beraber götüreceğiz" dedi.
 
Güler, Türkiye'de 30 yıldan beri akan kan ve gözyaşının kimseye fayda getirmediğini kaydederek şöyle konuştu:
 
"Ölenler, kalanlar, anaların gözyaşları, bunlar bir şey getirmedi Türkiye'ye. Bunlar bizim enerjimizi harcadı. Bu memleketin cebine girmesi gereken para başka kaynaklara gönderildi. Hiçkimse şiddet ile zor ile baskı ile abad olmaz. Çözüm süreci ile biz bir huzur ortamı kurduk. Bu huzur ortamının sonsuza kadar devam etmesini istiyoruz. Bu çözüm sürecinin bozulması için gayret edenler onun vebalini öderler, onun altında kalırlar." 
 
MARDİNLİ 8 ÇOCUKLU PTT MEMURUNUN OĞLU
 
Demokratikleşme Paketi'nde özellikle siyasi partilere kolaylık getirildiğini ve şiddet için hiç kimsenin hiç bir bahahesi olmaması gerektiğini söyleyen Güler, "Kalkınmayı, refahı getirmek istiyorsak hepimizin birbirine saygısı olacak. Biz ısrarla bunu sağlamak için devletin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Devletin güçlü bir devlet olması sizin gücünüzdür. İşte desteğiniz ile İçişleri Bakanı olarak kabinedeyim. Hani ayrım. Eğer Türkiye'de bir ayrım olsa, Mardinli 8 çocuklu mütevazi bir PTT memurunun oğlu, yani ben bugün bir İçişleri Bakanı olarak karşınızda bulunmam" dedi.
 
Bakan Güler, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

DHA