Bakan Güler'den öğrencilere harçlık

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kurban Bayramı'nın ilk gününü geçirdiği seçim bölgesi Mardin'de ziyaret ettiği yurt öğrencilerine 100'er lira bayram harçlığı verdi.

Bakan Gülerden öğrencilere harçlık
15 Ekim 2013 Salı 19:14 tarihinde eklendi.
Kurban Bayramı'nı seçim bölgesi ve memleketi Mardin'de geçiren İçişleri Bakan Muammer Güler bu sabah eşi Neval Güler, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, eşi Vehibe Cengiz ve Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ile birlikte Musa Cihaner Çocuk Yuvası'nda kalan kız ve erkek öğrencileri ziyaret edip, onlarla bayramlaştı.

Güler ve eşi, Suriye'deki olaylarda annesi babası ve kardeşini kaybeden 7 yaşındaki Hamut İşbeketi ile yakından ilgilendi. Yurtta kalan çocuklar ise yaptıkları yemekleri Güler'e ikram etti. Bakan Güler, yurtta kalan yaklaşık 20 kız ve erkek öğrenciye zarflar içerisinde 100'er liralık harçlık verdi.
 
Bakan Güler daha sonra emniyet görevlilerini ziyaret ederek bayramlaşırken, "Terörle mücadeledeki başarılarınız ve fedakarlığınız her türlü takdirin üzerinde. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Türk milletinin, bölge halkının sizlere çok büyük bir teveccühü vardır" dedi.
 
Bakan Güler, çözüm süreci ile normalleşmenin devam ettiği görüşünü savundu. Emniyet personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için bazı çalışmalar yaptıklarını da anlatan Bakan Güler, "Bu anlamda inşallah önümüzdeki günlerde yeni düzenlemeler yapmak istiyoruz.

Koruma memurunun hayata geçmesiyle polisin asıl görevini yürütmesini arzu ediyoruz. Kişi, tesis ve bina korumalarında ve hassas bölgelerin korunmasındaki hizmetler, emniyet teşkilatı içerisinde mevcudun neredeyse onda birini işgal edecek bir boyuta erişmiş. Artık istiyoruz ki, karakolun kapısını bile polis beklememeli" dedi.

DHA