Bakan Güllüce, Bağcılar’da 57 tesisi hizmete açtı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da 57 yeni tesisi düzenlenen törenle hizmete açtı.

Bakan Güllüce, Bağcılarda 57 tesisi hizmete açtı
01 Mart 2014 Cumartesi 18:19 tarihinde eklendi.

Bakan Güllüce, Bağcılar’ın ve İstanbul’un geçmişte yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, belediyecilik anlamında ileri adımlar atıldığını savundu.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bağcılar’da 57 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Güllüce, geçmişte belediyecilik adına yaşanılan sıkıntıları atıfta bulunarak, “Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı şehircilik ve çevrecilik yönüyle kutluyorum. Hem şehri hem çevreyi bir arada tutarak o dengeyi sağlayarak belediye başkanlığı yapmak zor bir iştir.” dedi.

Projelerin hayata geçmesini istemeyenlerin olduğunu öne süren Bakan Güllüce, “Bu hızın bu gidişin olmamasını isteyen içeride ve dışarıda güçler var. Geçen CHP’nin yetkilileri dedi ki, ‘Biz İstanbul’u eski haline getireceğiz’ biraz önce eski İstanbul’u anlattım.

Eski Bağcılar’ı, eski İstanbul’u gözünüzün önüne getirin. CHP öyle yapacakmış, eski haline getirecekmiş. Bende diyorum ki Allah muhafaza etsin.” diye konuştu. Törenin yapıldığı Kestane Bahçesinin bulunduğu yerin eski halinin fotoğrafını gösteren Güllüce, “CHP’liler kazanırsa buraları tekrar böyle yapacaklarmış.” şeklinde konuştu.

Bağcılar’da yerel seçimlerde AK Parti haricinde başka bir partiye oy çıkmamasını isteyen Bakan Güllüce, şöyle konuştu: “Sayımla meşgul etmeyin insanları, sandık başında çok uğraştırmayın. Sandıklar açılsın, AK Parti diye devrilsin. Ve diyelim ki Bağcılar’dan zaten başka bir partiye oy çıkmaz.

Çünkü Bağcılar eski İstanbul’u değil gelişen Bağcıları istiyor. Bağcılar metro istiyor, yücelen Türkiye istiyor. Sandıklarda bizleri çok meşgul etmeyin. Sandıklar açılsın AK Parti, kaç tane gerek var mı saymaya denilsin. Kanun emrettiği için sayılsın o başka bir şey. Kanunen sayılması lazım.”

1992 yılının Bağcılar için bir milat olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Nereden nereyi bu cümle Bağcılar’da çok güzel karşılık buluyor. 1992 yılındaki Bağcılar ile günümüzdeki halini hayal etmek mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 100.Yıl, Mahmutbey ve Fatih mahallelerindeki noktalara canlı bağlantı yapıldı. Daha sonra Bakan Güllüce, Başkan Çağırıcı ve davetliler birlikte kurdele keserek tesisleri hizmete açtı.


CİHAN