Bakan Günay'dan Altın Portakal sitemi

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, oyuncu Rutkay Aziz’in konuşmasının damga vurduğu Altın Portakal Film Festivali’nin açılışında eksiklik olduğu görüşünde.

Bakan Günaydan Altın Portakal sitemi
09 Ekim 2011 Pazar 22:06 tarihinde eklendi, 2.112 kez okundu.

 

48. Altın Portakal Film Festivali, dün düzenlenen törenle başladı.

Bu yıl 1979 yılında sansür 1980'de de askeri darbe nedeniyle yapılamayan film festivallerinin ödüllerinin dağıtılacağı festivalle ilgili, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan sitem dolu sözler geldi.

Bakan Günay, feztivalin açılış töreninde, bu süreçte emeği geçen kamu kurumları ve bakanlıklara teşekkür edilmesini beklediğini söyledi.

 

Bu yılki Altın Portakl’ı, “1980'li yıllarda o günün yasakları yüzünden ödül verilememiş olan sanatçıların filmlerin ödüllendirilmiş olması Türkiye'nin demokrasisindeki gelişmeyi göstermek bakımından çok önemli” şeklinde değerlendiren Günay şunları söyledi:

“Türkiye, 25-30 yıl sonra 12 Eylül ile haseplaşabilen 12 Eylül'ün yasakladıklarını gündeme getirebilen bir ülke oluyor.

Türkiye yasaksız yeni bir döneme; darbelerle hesaplaşan, darbeler tarihini çöplüğe atan bir döneme doğru ilerliyor. Gdönük ödüller verilmesini ben de bütün yüreğimle alkışladım ama, buna katkı yapan kamu kuruluşları, bakanlıklar da bir küçük nezaket teşekkür cümseliyle selamlansaydı sanıyorum ki daha iyi olurdu; emeğin de bir ölçüde karşılığının verilmesi selamlanması gerekir.”


NTV