Bakan istedi yaş sınırı yükseldi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "eşimle izlerken rahatsız oldum" dediği Brad Pitt'li Kibarca Öldürmek filminin yaş sınırı artırıldı.

Bakan istedi yaş sınırı yükseldi
04 Ocak 2013 Cuma 10:32 tarihinde eklendi.

 

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın röportaj verdiği gazetecilere Brad Pitt´in başrolde olduğu Kibarca Öldürmek (Killing Them Softly) filmine gitmemelerini önermesi hayli tepki almıştı.
 
Günay'ın "Ben salondan çıkmayı düşündüm. İğrenç. Ben bu kadar yüz kızartıcı diyalog hayatımda duymadım ve duymak istemem. 13 imiş, '18 yapın veya elinizden geliyorsa kaldırın bu filmi' dedim. Dedim bunu, Türkiye´nin önünde söylüyorum. İtiraz eden çıksın konuşalım. Ben böyle bir şeye destek olamam. Olmaz böyle bir şey. İnsan eşiyle seyrederken rahatsız olur mu, bırakın çocuğuyla, arkadaşıyla, yakınıyla, sevdiğiyle. Sanat fiilen bu değil. Yapan yapsın, ben almam" sözleriyle eleştirdiği filmin "13 ve üzerine uygundur" olarak belirlenen yaş sınırı, apar topar +18'e yükseltildi.
 
Andrew Dominik'in yönettiği, Brad Pitt, Richard Jenkins, James Gandolfini ve Ray Liotta'nın başrolünü oynadığı film, ülkemizde 21 Aralık'ta gösterime girmişti.