Bakan Kılıç dizi oyuncusu oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ‘Seksenler’ adlı televizyon dizisinde rol aldı. Eşofmanları içinde spor ve olimpiyatların önemine vurgu yapan Kılıç, espri yapmayı da ihmal etmedi.

Bakan Kılıç dizi oyuncusu oldu
24 Haziran 2013 Pazartesi 14:15 tarihinde eklendi, 1.907 kez okundu.

Şoray Uzun gibi sanatçıların rol aldığı dizinin bir bölümünde oynayan Bakan Kılıç, koşudan gelip bir pastanede otururken garson ve çevresindekilerle spor üzerine muhabbet ediyor.

Su getiren garson ile beraberindeki kişilere “Kan ter içinde koştuk spor yaptık. Yaşam boyu spor.” diyen Kılıç, garsonun, ‘Neden koştunuz otobüse binseydiniz” sözü üzerine “Niye, otobüste spor olur mu?” diye çıkıştı.

Halı saha maçı örneği üzerinden sporun keyifli etkinlik olduğunu vurgulayan Suat Kılıç, bir müşterinin göbekli insanlar arttıkça sağlık sorunlarının da artacağını vurgulaması üzerine, “Abim doğru söylüyor, ben de öyle inanıyorum. Ne kadar sağlık o kadar spor, ne kadar spor o kadar sağlık.” dedi.

Aynı kişinin, "Sporcular yetişecek, sporcu yetişince iyi seyirci yetişecek. Gün gelecek bu ülke olimpiyatlarda altın madalyalar kazanacak. Hatta olimpiyatlar bile düzenleyecek.” cümlesini de onaylayan Kılıç, rolüne şöyle devam etti:

“Ben de inanıyorum, gün gelecek bu ülke olimpiyat düzenleyen ülke olacak. Gün gelecek bu ülkede olimpiyatın bütün alanları yaşama alanı bulacak. Bu ülkede milyonlarca lisanslı sporcu olacak, gün gelecek bu ülkede kapalı ve olimpiyat ölçülerinde yüzme havuzu olmayan il kalmayacak. Buna ben inanıyorum. Spor yapar insanları bugün belki yadırgayanlar var. Ama gün gelecek spor yapan insanlar toplumun rol modelleri olacak. Gelişme biraz da buna bağlı.”

Ortamın sıcaklığını anlatmak için eşofmanın üst kısmını çıkarmak isteyen Bakan Kılıç, “Ortam sıcak oldu sizin de dostluğun için içine girince bir hayli ısındım:” dedi.

Kılıç, çayların gecikmesi üzerine de garsona, “Muhabbete daldın tabii kazanı kendi haline bıraktın. O zaman ver de bir limonata içelim.” diye sipariş verdi.


CİHAN