Bakan Şimşek: 30 Mart referandumdur

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "30 Mart artık bir yerel seçim değil. 30 Mart aslında bu ülkenin gelecek çeyrek asırlık kaderini belirlemek için çok önemli bir referandumdur." dedi.

Bakan Şimşek: 30 Mart referandumdur
22 Şubat 2014 Cumartesi 16:45 tarihinde eklendi.

 Belediye başkanı aday tanıtımına katılmak üzere uçakla Muş’a oradan da Bitlis ve Tatvan’a geçmek üzere kullandığı karayolu üzerinde bulunan Güroymak ilçesine gelen Bakan Şimşek, burada halka hitap etti. Güroymak İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Şimşek, halkı Kürtçe ve Türkçe olarak selamladı.

Mehmet Şimşek şöyle konuştu: "30 Mart sıradan bir yerel seçim değil. 30 Mart aslında bu ülkenin geleceğidir. Aslında bir anlamda çözüm sürecinin de geleceği için bir referandumdur. Aranızda çok iyi biliyorum ki bir sürü işsiz kardeşimiz var. Bu çözüm süreciyle birlikte daha önce terör örgütüne harcadığımız kaynakları, terörle mücadelede kulladığımız kaynakları şimdi ülkemizin geleceği için, bölgemiz için, istihdam, kalkınma ve yatırım için, iş ve aş için harcayacağız. Ayrıca Orta Doğu'nun tamamı, Kafkaslar, Balkanlar dahil olmak üzere genelde ülkeler sorunlarını maalesef bu güne kadar etnik ve karmaşık sorunlarını hep kavgayla çözmeye çalışmışlar. İlk defa Başbakanımızın liderliğinde biz kardeşlik hukuku içinde, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek Kürt meselesini de çözerek bu ülkeyi bu bölgeyi kalkındırma çabası içerisindeyiz. O nedenle 30 Mart çok önemli. Bu günden 30 Mart’a kadar yapacağınız çalışmalar, vereceğiniz oy, bizim için bu tür yerel seçimler çok önemlidir. Onun için daha çok çalışmamız lazım. Hemen bugünden tez yok çalışmalara başlayalım. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve aday tanıtımının ardından Bakan Şimşek, Tatvan ilçesi ve Bitlis’e geçmek üzere ilçeden ayrıldı.


CİHAN