Bakan Şimşek bin birinci gönüllü

Batman'da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de dahil olduğu bin bir gönüllü 4 günde 50 bin 'köprü' kuracak.

Bakan Şimşek bin birinci gönüllü
15 Ekim 2013 Salı 18:40 tarihinde eklendi.

Memleketi Batman'da bayramın birinci gününü geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kimse Yok Mu'nun kardeşlik programına katıldı.

Program sonrası kurban eti dağıtımlarına katılan Bakan Şimşek, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip bayramlaştı. Bakan Şimşek'e yurt içi ve yurt dışından gelen ve yaklaşık 50 bin ihtiyaç sahibiyle kurban eti dağıtımı vesilesiyle kardeşlik köprüsü kuracak bin Kimse Yok Mu gönüllüsü hatırlatıldı. Bakan Şimşek, "Ben de bin birinci gönüllüsüyüm" dedi.

7 kıtaya dağılan on binlerce Kimse Yok Mu gönüllüsünden bin tanesi, ailesiyle bayram geçirmek yerine, Batman'da kardeşlik seferberliği ilan etti. Gönüllüler bayram süresince kurban eti dağıtımını vesile ederek kapı kapı dolaşarak 50 bin ihtiyaç sahibiyle kardeşlik köprüsü kuracak. Kimse Yok Mu'nun "Bin birinci gönüllüsüyüm" diyen Bakan Şimşek de gönüllülere katıldı.

'Kurbanını Paylaş, Kardeşliği Yaşat' sloganıyla bayramın ilk günü yollara düşen Kimse Yok Mu gönüllülerine aslen Batmanlı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılarak hemşehrileriyle gönül bağlarını tazeledi. Kurban eti dağıtımına geleneksel olarak dahil olan Şimşek duygularını şöyle dile getirdi:

"Mübarek Kurban Bayramı vesilesi ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Faaliyetleri takdir ediyorum. 77 ülkede Türkiye'nin dört bir köşesinde Batman'da yapıldığı gibi bayramın iklimine, ruhuna yakışır faaliyet içerisinde iyilik meleği oluyorsunuz.

İyiliğe vesile olan birer hayırseverin de ötesinde büyük fedakarlıkta bulunan kardeşliği pekiştirmek için koşturuyorsunuz. Kardeşliği, birlikteliği pekiştirmek için en büyük vesile kurban. Amaç et dağıtımı değil, doğudan, batıdan, dünyanın dört bir köşesinden kardeşlik ve beraberlik için mütevazi de olsa adım atılmasıdır.

Kimse Yok Mu Derneği'nde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Batman ile Türkiye'nin dört bir tarafı bu vesile ile kuvvetlenecek."

Bakan Şimşek bir önceki yıl da Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak kurban eti dağıtımına katılmış ve yine ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etmişti. Batman'da Bakan Şimşek'e eşlik eden Kimse Yok Mu Genel Sekreteri Savaş Metin, "Türkiye ve dünyanın 77 ülkesinde kardeşlik köprüsü kurarak binlerce gönüllü ile yollara düştük.

Amacımız et dağıtmak değil, buradaki kardeşlerimizle tanışarak dostluk ve sevgi bağı kurmaktır. Batman'da da 5 bin 500 aileye bayram ziyareti yapacağız. Buradaki kardeşlerimizle kaynaşacağız. Aslında bayramı bayram yapanda ziyaretlerdir." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Batman Sorumlusu Mustafa Uslu ise "Yurt içi ve yurt dışından gelen bin bir gönüllülerimiz ile kapı kapı dolaşarak bayramı bayram gibi yaşama sevinci ile mutlu olma, yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllülerimizin bize derin kardeşlik duygularını yaşatan yönetim, çalışan bağışçı ve gönüllerimize teşekkür eder bağışların devamını dileriz." dedi.

Batman'da gönüllüler kayıtlı ihtiyaç sahibi 5 bin 500 aileye, toplam yaklaşık 50 bin kişiye kurban eti dağıtımı vesilesiyle gönülden ulaşmayı hedefliyor. Kimse Yok Mu gönüllüleri Kurban Bayramı süresince Türkiye'de 81 ilde ve 77 ülkedeki toplam 300 bin ihtiyaç sahibi aileyle bayram sevincini paylaşarak barış, sevgi ve kardeşlik köprüleri kurmayı amaçlıyor.


CİHAN