Bakan Yazıcı, boğayı kurtaramadı

Kars'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti sırasında yere yatırılan boğayı kurban edilmekten kurtaramadı.

Bakan Yazıcı, boğayı kurtaramadı
15 Kasım 2013 Cuma 20:29 tarihinde eklendi.
Ardahan'ın Çıldır ilçesi yakınındaki Aktaş Gümrük Kapısı temel atma töreni için hava yoluyla Kars'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti sırasında yere yatırılan boğayı kurban edilmekten kurtaramadı.
 
TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kars'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı hava limanında Vali Eyüp Tepe, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen ve partililer karşıladı. Kars'ta ilk olarak Kent Konseyi olarak kullanılan tarihi binada incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, Hisarcıklıoğlu birlikte Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.
 
Valilikten sonra Ticaret ve Sanayi Odasına (KTSO) geçen Bakan Yazıcı, ziyaretinin anısına kesilmesi için caddeye yatırılan boğayı görünce önce elini 'dur' anlamında kullandı. Bakan Yazıcı'nın "Aman kesmeyin" demesine rağmen, yaklaşık 750 kilo ağırlığındaki boğa kasaplar tarafından kurban edildi.

Kurban kesilmesinin ardından Kars Halk Oyunları ekipleri 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' türkü eşliğinde gösteri yaptı. Alkışlarla folklör ekibinin oyununu izleyen Bakan Yazıcı, ellerini oyuncuların omuzlarına atarak fotoğraf çektirdi.

Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na, KTSO Başkanı Fahri Ötegen birer eski motiflerle süslü birer Kafkas halısı hediye etti. Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hediye edilen halıları Kars'ta faaliyet gösteren kadınlara ait Hanımeli Derneğine vermesi için Vali Eyüp Tepe'ye teslim etti.
 
Evliya Camii külliyesindeki Şehit Ebul Hasan Harakani Hazretleri Türbesini de ziyaret eden Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, geceyi Kars'ta geçirecek.

DHA