Bakan Yıldız, HDP'yi barajın altına itti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da HDP'yi hedef aldı. Bakan Yıldız, "İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum.

Bakan Yıldız, HDPyi barajın altına itti
03 Ağustos 2015 Pazartesi 15:00 tarihinde eklendi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da HDP'yi hedef aldı. Bakan Yıldız, "İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum" dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.
 
PKK'nın enerji üretimi ve dağıtımına zarar verdiğini söyleyen Yıldız, "Petrol, elektrik üretimi, dağıtımı yapılmasın. Oradaki Kürt kardeşlerimiz zarar görüyor. Devlete zarar vermek adına yaptığınız bu işlemi, devlet bunu finanse eder. Oradaki vatandaşımızın hizmetini aksatan Kürtçülük adına hizmete ettiğini iddia eden PKK'dır. Her hizmetin aksamasını da bundan sonra açıkça ifşa edeceğiz" dedi.
 
KERKÜK-YUMURTALIK'TAKİ PATLAMADAN DOLAYI AKIŞ SAĞLANAMADI
Yıldız, "Kerkük Yumurtalık Boru hattında patlatılan borudan henüz akış sağlanmamıştır. Gerekli tadilatlar yapılmamaktadır. Bir kısım kaçak kullananlarla alakalı da müdahale edilmektedir. Patlatılan boru nedeniyle, Kuzey Irak mağdur, gelir eksikliği yaşanıyor" dedi.
 
"...MIŞ GİBİ YAPMIYORUZ"
Koalisyon görüşmelerine ilişkin Yıldız, "Bir parti diğerinin önüne geçmiştir cümleleri doğru değildir. Müzakereler sonuçlanmamıştır. AK Parti Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması ile alakalı olarak samimi olarak yaptığı çalışmaların henüz sonuçlanmadı. AK Parti, koalisyon görüşmelerinde yapıyormuş gibi yapmamaktadır. En son çözüm olan erken seçimden önce yapılacak ne varsa onları koalisyon adına yapması gerektiğini bilmektedir" diye konuştu.
 
Yıldız, "AK Parti, tabi ki koalisyon çalışmalarında partilerin politikalarına mahkum değildir. AK Parti, yapıcı yaklaşmaktadır. Koalisyon olur veya olmaz. AK Parti samimi bir şekilde çalışmaktadır" dedi.
 
Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havaya bağlı olarak elektrik kesintileri ve zammının söz konusu olup olmayacağına ilişkin Yıldız, "Türkiye ilk defa 43 bin megabaytın üzerine çıktı. Türkiye'de arz, talepten fazladır. Her ne kadar sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretse de talepleri karşılama noktasında bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Türkiye'de elektrik üretimi, tüketiminden daha fazladır. Devletimiz tarafından herhangi bir aksama olmadığını ama PKK'nın terörü yüzünden bazı yerlerde elektriğin kesildiğini bu vesile ile bir kez daha söylemem lazım. Şu anda çok rahat bir enerji arzını yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Erken seçim olsa da olmasa da HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inandığını belirten Yıldız, "Şu anda HDP'nin 'silahlar sussun, terör olmasın' cümlesini buradaki AK Parti ve hükümetimize söyleyeceğine eğer cesareti varsa PKK'ya söylemesi lazım. PKK'nın yaptıklarını kınaması lazım. HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı şirin gözükmelerin yüzündeki boyanın aktıktan sonra gerçek haline dönüştü. Bir terör dili haline dönüştü. İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
DOĞALGAZDA İNDİRİM GECİKMEZ
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile sürdürülen görüşmeler kapsamında daha önce mutabakata varılmasına rağmen, henüz resmen sonuçlandırılmayan doğalgazdaki yüzde 10.25'lik indirime dair imzanın geciktirilmeyeceğine inandığını söyledi.
 
Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Rusya'nın doğalgazda yüzde 10.25'lik indirime dair imzayı geciktirmeyeceğine inanıyoruz" dedi.
 
Reuters'ta geçen hafta yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin 1 Ocak 2015'ten itibaren geçerli olacak yüzde 10.25'lik doğalgaz indirimi anlaşmasının Rusya tarafından imzalanmaması nedeniyle dondurulduğu yer almıştı.
 
Yıldız, sabotaj sonucu geçen hafta akışı kesintiye uğrayan hatta akışın yeniden başladığını belirterek, "Azerbaycan'dan gelen doğalgaz hattında akış yarından itibaren bakım nedeniyle duracak" dedi.
 
Yine geçen hafta sabotaj sonucu kesintiye uğrayan Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında zarara uğrayan hattın onarım çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yıldız, "Diğer hattan akış sürüyor" dedi.

DHA