Bakan Yılmaz: 30 Mart Yerel Seçimleri çok önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''30 Mart Yerel Seçimleri çok çok önemli. Adaylar tabi ki önemli bu yerel seçimde hiç önemsiz demiyorum ama bence ikinci tartışma konusu haline geldi. Bu artık bir yerel seçimin de ötesinde bir anlam kazanmıştır. 30 Mart Seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil. Genel seçim niteliği kazanmış durumda.'' dedi.

Bakan Yılmaz: 30 Mart Yerel Seçimleri çok önemli
04 Ocak 2014 Cumartesi 16:46 tarihinde eklendi.

    Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesi Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'i ziyaret etti. Başkanlığı döneminde Genç ilçesine yapılan hizmetlerine ilişkin bilgi veren Ariç, ilçenin bazı sıkıntıları hakkında Bakan Yılmaz'dan destek istedi. Bakan Yılmaz sıkıntılar için elinden geleni yapacağını ifade ederek ''Bugüne kadar yapmış olduğumuz destekler hiç durmadan devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.


    Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, ''Bingöl halkı, Genç halkı sonuna kadar Başbakan'ın ve AK Parti'nin arkasındadır. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın. Birileri Türkiye'nin önünü kesmeye çalışabilir, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar olabilir, huzurundan rahatsız olanlar olabilir, çözüm süreci biliyorsunuz devam ediyor bunun getireceklerinden Türkiye'nin çok daha ileri noktalara gideceğinden rahatsız olanlar olabilir. Ama Bingöl halkı özellikle Zazalar, Başbakan'ın arkasındadır. Bunu özellikle vurgulamak isterim. Geçen gelişimde de bunu çok gördüm vatandaşımızda ki bu tavrı bu günde aynısını görüyoruz. Türkiye'nin birliğe beraberliğe ihtiyacı var, kardeşliğe ihtiyacı var, hep birlikte ülkemizi daha iyi yerlere götürmeye ihtiyacımız var. '' diye konuştu.

    Son 10 yılda demokrasi de, ekonomi de, sosyal hayatta, dış politikada çok önemli mesafeler aldık diyen Bakan Yılmaz, ''Şimdi de önümüzde 2023 vizyonumuz var. Türkiye'yi, dünyada çok daha ileri noktalara götürmek istiyoruz. İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyada çok farklı bir konuma, Türkiye'nin geldiği noktada çok daha iyi bir yere taşımak istiyoruz. Bir taraftan da ülke içinde de dengesizlikleri azaltmak istiyoruz. Daha dengeli bir kalkınma istiyoruz bunun gayreti içerisindeyiz. Son 10 yılda yapılanları söylememize gerek yok halkımız zaten yaşayarak bunları biliyor.'' şeklinde konuştu.

    30 Mart Yerel Seçimleri'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, ''Bu artık bir yerel seçimin de ötesinde bir anlam kazanmıştır. 30 Mart Seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil. Genel seçim niteliği kazanmış durumda. Çünkü bu son dönemde yaşadığımız tartışmalar bunu gösteriyor. Biz artık halk olarak millet olarak tavrımızı ortaya koymalıyız. Başbakanımızın dediği gibi ya millet ya zillet. İklimi içerisinde veya hakketen buraya milletimiz Türkiye’nin kaderine el koymak durumunda tavrını ortaya koymak durumunda. Diğer taraftan yerel seçimler kendisinden sonra gelecek cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim içinde çok çok önemli. Bunda millet ortaya koyacağı tavırla aslında sonraki süreci de bir anlamda belirlemiş olacak. Adaylar tabi ki önemli bu yerel seçimde hiç önemsiz demiyorum ama bence o şeyi de kaybetti galiba o ikinci tartışma konusu haline geldi. '' dedi. 


CİHAN