Bakan Yılmaz, karanfillerle karşıladı

Bingöl'de dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Bingöl Havalimanı'na bugün THY uçağı İstanbul 145 yolcusuyla ilk inişini yaptı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yolcuları karanfillerle karşıladı.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:05 tarihinde eklendi.
Açılışı dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Bingöl Havalimanı'na bugün ilk tarifeli uçak seferi yapıldı. THY'nin 1 sefer sayılı uçağı İstanbul'dan 145 yolcusuyla Bingöl Havalimanı'na saat 15.00'de iniş yaptı. Bingöllü olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kente inen uçağın yolcularını karanfillerle karşıladı.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, havalimanının açılmış olmasından büyük memnunluk duyduğunu dile getirdi. İlk uçağın inişine hep birlikte şahitlik ettiklerini belirten Yılmaz, "Bingöl gerçekten farklı bir atmosfer, Daha önce de söylemiştim, bu tür yatırımlar bir ilin psikolojik atmosferini değiştiren yatırımlar, farklı bir sınıf oluşturan, illere sınıf atlatan yatırımlar.

Bingöl Allah'a şükür böyle bir yatırıma kavuştu. Üniversitesiyle birlikte tabi diğer önemli yatırımlarıyla birlikte tabi artık Bingöl çok farklı bir yere gidiyor. Önümüzdeki huzur ortamında özel sektör yatırımlarıyla da birleştiğinde Bingöl çok daha kalkınmış müreffeh bir il haline gelecek inşallah. Bütün Bingöllülere tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Bu uçaklar sadece konfor açısından önemli değil havalimanları. Aynı zamanda yatırımcı için çok çok önemli turizm sektörü için önemli, üniversiteye gelen öğrenci için, öğretim üyesi için önemli, buraya gelen doktor için, öğretmen için bütün unsurlar için önemli. Dolayısıyla ilimizin daha kaliteli hizmet alması için daha fazla yatırım ve turist alması için de bu altyapı çok önemli, bu açıdan da çok önemli faydası olacak" dedi.
 
Bingöl'e inen ilk uçağın yolcularında İlyas Şingu, "Çok mutluyum, Bingöl halkına hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Daha önce Diyarbakır ve Elazığ’da iniyordum ve 2-3 saat bekliyordum. Bingöl’e ulaşmak için çok zahmetli yorucuydu. Ama şu an çok mutluyum eve bir 15 dakikada varırım" dedi.

DHA