Bakan Yılmaz, Kozan’da şelale tesislerinin açılışını yaptı

Kozan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Şelale Tesisi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Bakan Yılmaz, Kozanda şelale tesislerinin açılışını yaptı
23 Şubat 2014 Pazar 18:10 tarihinde eklendi.

Açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necati Çetinkaya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve Kozanlı vatandaşları katıldı.

10 yıllık hizmetleri döneminde imkanlar doğrultusunda ilçeye en iyi hizmeti verdiklerini kaydeden ve önümüzdeki dönem projelerini vatandaşlara anlatan Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, “Sizlerle birlikte 2004 yılında bir yolculuğa çıkmıştık.

Çalışmalarımız döneminde elimizden geldiğince halkımıza hizmet verdik. Yine 2009 yılında ilçemize bir şelale yapılması konusunda söz verdik ve bugün sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konağımız başta olmak üzere, aşağı yukarı çarşı, Mustafa Kemal Sokak ve daha sayamayacağımız bir çok tarihi değerlerimizin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kaleye eskiden kimse çıkamazdı, ama artık gece saat 12'de halkımız kahve içmeye çıkıyor. Yine altı ay önce AK Parti Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen 'Estetik ve Yaşanabilir Şehirler' dalında ilçemiz hizmetleri ile birinci oldu. Bu hizmetlerin asıl mimarı sizlersiniz. Bizler Kozan Belediyesi olarak on yıldır sizleri mahcup etmedik ve etmeyeceğiz de.” dedi.

Tarihi Kozan Kalesinin restorasyonu için altı yüksek lisans mezununun çalıştığını ve önümüzdeki dönem kaleye teleferikle çıkılacağını ifade eden Başkan Özgan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar Kalkınma Bakanlığımızdan ilçemize büyük destekler aldık. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Gençlik Merkezi ve SODES Düşler Alemi’nin yüzde ellisini bakanlığımız karşıladı.

Muhalefet düne kadar köprü kapanacak diyorlardı, az önce Kalkınma Bakanımız köprümüzden ilçemize geldi. Bizim hizmetlerimize onların hayali bile yetmez. Yine yeni imar planımızı tamamladık. Buna göre belediye hizmet binamız otogarın bulunduğu yerde olacak. Üçüncü çevre yolumuzda TOKİ’lerin üst kısmından geçecek. Kozan için 20-30 yıl sonra ne gerekiyorsa yeni imar planımızda yer verdik. Yine ilçemizin elli yıllık içme suyunu Yedigöze’den alacağız.”

Adana Büyükşehir Belediyesi seçiminin önemine değinen Özgan, “Bugün ilçemize yapılan TOKİ konutlarının mimarı Abdullah Torun’dur. Büyükşehir yasası ile birlikte ilçemize önemli hizmetler Adana’dan gelecek. O yüzden Adana’da da AK Parti’ye destek vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi: “Ülkemizde AK Parti dönemi hizmetler dönemi oldu. Ülkemizin 11 yıllık geçmişine dönüp bir bakarsak nereden nereye geldiğimizi çok iyi anlarız. Daha önceki Anap-MHP-DSP koalisyon hükümeti döneminde bütün ülkeler refah içinde yaşarken bunlar halkımıza kriz yaşattılar ve milleti bir gecede yoksul ettiler. Ancak 2002 yılında halkımız ülkenin geleceğine el koydu ve AK Parti’yi iktidara getirdi.

Geçmişte faize giden halkımızın parası artık halkımıza hizmet, dul, yetim ve öksüze; maaş, köylere; yol, su, okul, şehirlerimize; hastane, demir yolu ve havaalanı olarak geri dönüyor. Biz merkezi idare olarak ülkemizi dünyada farklı yere getirdik. Ülkemizin 230 milyon dolar olan hazinesini 800 milyon dolara yükselttik. Daha önce sahip çıkılmayan dul, yetim ve yaşlılarımıza sahip çıktık. Büyükşehir yasası ile birlikte Kozanımız da Adana Büyükşehir Belediyemizden önemli hizmetler alacak. O yüzden bu yerel seçimler hepimiz için büyük bir fırsattır.”

Başkan Özgan’a hizmetleri noktasında her konuda kefil olduğunu ve Kozan’dan gelecek projelere Kalkınma Bakanlığı olarak gerekli desteği vereceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, “Kazım Özgan Bey’i anlatmama gerek yok. Kendisinin hizmetlerini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Ben kendisine her konuda kefilim. Eminim Kazım Başkanımız üçüncü ustalık döneminde halkımızın destekleri ile hizmetlerini artırarak devam edecektir. Bizim partimizde üç dönemden fazlası yok. Başkanımızın da bu ustalık dönemi. Bundan sonra kendisi daha genç insanlara yer verecektir. Siz de üçüncü ve son döneminde başkanımıza hem teşekkür amaçlı hem de ilçede yarım kalan hizmetlerin tamamlanması için 30 Mart’ta destek vereceksiniz. Başkaları sizlerin aklınızı çelmesin ve küçük hesaplara kapılmayalım.

Gözümüzün gördüğüne ve yapılan hizmetlere oy verelim. Ülkemizin gelişmesini çekemeyenlerin yaşatmış olduğu son olayları hep birlikte gördük. Bugün Türkiye büyüdü diye rahatsız olanlar var. 30 Mart’ta Kozanlılar olarak onlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Kalkınma Bakanlığı olarak Kozan’a her projesinde destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Sosyal destek projelerimiz ile kısıtlı olan yerlerimize destek verdik. İnşallah Kozan bundan sonra kentsel dönüşümüyle, kalesiyle ve daha sayamayacağımız birçok değerleriyle daha da gelişecek.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kale Şelale Tesisi’nin açılışı protokol heyeti tarafından gerçekleşti.

Daha önce ilçeye 2009 yılında geldiğini ve Belediye Başkanı Kazım Özgan’a hizmetleri noktasında kefil olduğunu hatırlatan eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu da şöyle konuştu: “Ne güzel bir insana kefil olmuşuz bugün daha iyi anlıyorum.

Başkanımızın yaptığı hizmetler ortada. Sizlerin Başkanımızı önümüzdeki dönem destekleyeceğinizden eminim. Başkanımız Kozan’ı yaşanabilir bir kent haline getirmiş. Kendisine ilçemizdeki yarım kalan hizmetlerinin devamı için bir dönem daha destek vermenizi istiyorum. İktidarımızın destekleri ile Kozan Belediyemiz güzel hizmetlere imza attı. Şimdi Adana Büyükşehir Belediyemizi de el ele vererek AK Belediyecilik ile buluşturma zamanı geldi.”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı daha önce Sivas’taki başarılı çalışmaları ile tanıdığını kaydeden AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, şunları söyledi: “Kazım Özgan kardeşimiz hakkında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 'o bir atom karınca' dedim ve dememde de gayet haklıyım. Kendisi ilçemize kazandırmış olduğu hizmetlerle bizleri asla mahcup etmedi.

Seçim işleri başkanı olarak Kazım Özgan Bey’i listeye koymamızdaki en önemli sebep kendisi Kozan’ın mimarı oldu. Kozanlılar yiğit insanlardır. Kozanlılar bütün seçimlerde bizleri bağrına bastı. Son seçimlerde de bize en büyük desteği verdiniz. Bizde Kozanlıların bu ilgisine layık olmaya çalışıyoruz. Geçmiş seçimlerde vermiş olduğunuz oylarla aynı şekilde bu dönemde Kazım Başkanımıza destek vereceğinizden şüphem yok.”

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, “AK Parti Hükümeti olarak ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kozanımıza da en güzel hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki ay yapılacak olan yerel seçimler ülkemizin kader seçimidir. Bu seçimlerde sadece Kazım Özgan’a değil Başbakanımıza ve dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç mazlumları destekleyeceksiniz.

Bizler 2004 yılından beri Kazım Özgan kardeşimize referans olduk ve sağ olsun kendisi de bizi sizlere karşı hiçbir zaman mahçup etmedi. Eskiden burası dağlık bir alandı, size birisi gelse burada şelale tesisleri olacak dese inanmazdınız ama bugün Başkanımız bu hizmeti ilçemize kazandırdı. Kozan sadece bu hizmetler ile kalmayacak ve Adana’nın incisi olacak.” dedi.

Yaverin Konağına geçen Bakan Yılmaz ve beraberindekilere Başkan Özgan tarafından kilim ve tapan bıçağı hediye edildi.


CİHAN