Bakan Zeybekci Türkmenistan’a gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 5. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere bu akşam Türkmenistan'a gidecek.

Bakan Zeybekci Türkmenistana gidecek
10 Şubat 2014 Pazartesi 18:02 tarihinde eklendi.


Bakan Zeybekci, resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından kabul edilecek, Bakanlar Kurulu Başkan yardımcıları Şamuhammet Durdıliyev ve Palvan Taganov ile de görüşecek. Ziyarete; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de eşlik edecek.

TÜRKMENİSTAN İLE TİCARET ARTTI

Zeybekci, yaptığı yazılı değerlendirmede Türkmenistan’a yönelik ihracatın 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 32,4 oranında artarak 1,9 milyar dolar, ithalatın ise yaklaşık yüzde 115,4 oranında artarak 654 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Türkmenistan’ın Türk müteahhitlerinin en aktif olduğu ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken Zeybekci, “Firmalarımızın bugüne kadar Türkmenistan’da aldıkları 876 projenin toplamı 40,2 milyar dolara ulaşmıştır. Geçtiğimiz Ağustos ayında Sayın Başbakanımızın ziyareti esnasında temeli atılan Türkmenbaşı Limanı projesi başta olmak üzere Türk firmalarınca yapımı devam eden ve tamamlanan Olimpiyat Kompleksi, Aşkabat Havaalanı Projesi, yüksek kalitede otoyollar, enerji santralleri ve enerji nakil hatları ile Aşkabat’ın çehresini değiştiren idari binalar tüm dünyanın dikkatini çekmekte ve Türk müteahhitlik sektörünün başarısını göstermektedir.” dedi.


CİHAN