Bakan'a "paralel yapı yargılanacak mı?" sorusu

AK Parti İl Başkanlığını ziyareti ardından beraberindeki protokole birlikte Polisevi'ne geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakana paralel yapı yargılanacak mı? sorusu
26 Ocak 2014 Pazar 20:42 tarihinde eklendi.
Bir gazetecinin, "Paralel devlet var mı ?" sorusuna Bakan Efgan Ala, "Parelel devlet var mı ? Yaşıyoruz. Hep birlikte. Ak parti hükümetleri döneminde ben her yerde görev aldım. Şunu biliyorum ki var olan bir şeyin üstüne örtmek gibi bir geleneğimiz yok. Bizde birşey varsa var, yoksa yoktur.

Peki bunlar yargılanacak mı ?

Bir suç işlememiş, bir yanlış yapmamış hiç kimse siyasal ya da dini ya da başka türlü tercihlerinden dolayı hiçbir sorguya tabi tutulmaz. Ben hayatıni insanın temel hak ve özgülüklerine adamış biriyim. Benim için bundan daha değerli bir mücadele aracı azdır. Çok önemsediğim birşey. Ama devletin kurallarına rağmen devletin kurumları içeresinde o kuralları kötüye kullananlarda elbete bunun hesabını verecektir" dedi.
 
"SEFİL BİR MANTIĞIN ÜRÜNÜ"
 
Son günlerdeki kaset olaylarına değinen İçişleri Bakanı Efgan Ala bunların ahlaksız ve sefil bir mantığın ürünü olduğunu söyledi. Kasetlerde önemli hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Bakan Ala, "AKP, CHP, MHP ve MHP'nin tamamı dinlenmişse şimdi size soruyorum. Siz de kamu adına iş yapıyorsunuz. Çok önemli bir iletişim devrimi oldu.

Basının ehemmiyetini vurgulamaya, altını çizmeye bile gerek yok. Siz bana sormayacak mısınız o zaman. Peki bunlar dinlendi, nasıl dinleniyor? Terör maddesinden bu partiler nasıl dinleniyor? Oradaki kamu görevlileri de dinleniyor. Bir tanesini örnek veriyorum. Biz istemesek de bu devlet çok ciddi geleneklere sahip bir devlettir.

Kişilerden bağımsız yanlış yapanın hesabı mutlaka sorulur, sorulmuştur. Görüyorsunuz daha kaç yıl önce yapılmış işlerin bile hesapları soruluyor. Başka çaresi yok. Biz doğru dürüst çalışan, kanunlara, kurallara uyan, kanunların kedine verdiği yetkiyi kötüye kullanmayan ama çeşitli tercihleri olan insanlara eyvallah. Zaten buna söylenecek laf yok. Biz bunu garanti etmek için kamu hizmeti yapıyoruz, buradayız ama tersi olmuşsa da onun hesabını sormak, onun teftişini yapmak, onun soruşturmasını açmak da bizim görevimizdir" diye konuştu.
 
"LAZIMSA 80 MÜFETTİŞ GÖNDERİRİZ"
 
Bir başka gazetecinin "40 müfettişin dinlemelerle ilgili birtakım çalışmalar yaptığı söyleniyor? Bu doğru mu?" sorusuna ise, İçişleri Bakanı Egan Ala, "Arkadaşlar saymıyorum ama 80 lazımsa onu da göndeririz. Yani biz iş bakımından nerede yanlış yapılmışsa orayı, burayı beklemeyiz.

Biz vatandaşın hak ve hürriyetlerini korumak için buradayız kardeşim. Kimse vatandaşın hakkını, hukukunu hiçbir amaç için çiğneyemez. Biz insanlara, suç işleyenleri takip edin diye yetki veriyoruz, o kendi takip ettiğine suç isnat ediyor. Buna evet diyemeyiz" dedi.
 
"ÖZGÜR SURİYE ORDUSUNU DESTEKİLİYORUZ"
 
ABD'nin terörü destekleyen ülkeleri açıklayacağını ve bu listede Türkiyenin de ekleneceği iddilarının olduğu sorusuna Bakan Efgan Ala şunları söyledi.
 
"Türkiye, Suriye'de yapılan insan katliamının dünyanın gözü onünde kınayan ve ne kadar haklı olduğunu da geçtiğimiz o fotoğraflarlada buru ortaya çıkaran adam gibi duran bir ülkeledir. Biz Özgür Suriye Ordusunu destekliyoruz. Bunun saklısı gizlisi var mı?

Biz mücdele eden ve bir arada İstanbul'da, Ortadoğu'da yapılan uluslarası devletlerin kuruluşlarını desteklediği bir yere getirmek istediği, şu anda resmen Cenevreye çağrılan oluşumu biz çok büyük destekle kurduk, kurdurduk. Başka ülkelerinde desteğini aldık ve destekliyoruz. Bizim sınarımızda gerçekten her türlü gönlü bizimle akan insanlar var. Biz bunlara insani yardım yapıyoruz. 600 bin civarında ülkenin nüfusuna sınırlarımız içerisinde bakıyoruz. Göçmenlere bakıyoruz.

Bir bakıma terörü önlüyoruz. Ama aklı ve ufku buna yetmeyenler ve başkalarının görevlendirdirdiği parelel örgütlenme o kendi adına hareket ettiği cimaayıda yaralayarak o tabana ihanet ediyor. Ne yaptıklarından habersiz olayın üzerine gidiyor buradan bir şey çıkmaz. Buradan sadece çıkacak şey ne kadar sefil bir durumda olduklarıdır. Gizli birşey yapmıyoruz ki."

DHA